Luuk Ikink bewijst laatste eer aan Mediacourant-reaguurders

De immer sympathieke RTL Boulevard-ster Luuk Ikink bewijst de laatste eer aan de geplaagde reaguurders van Mediacourant. Hij gaat met name de ‘Veronica doet het beter’-commenter missen.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

Bezoekers van Mediacourant konden gisteren voor het laatst reacties achterlaten. Het leidde tot een stortvloed aan reacties van trouwe bezoekers die afscheid van elkaar namen. Hopelijk kunnen we onze trouwe achterban in de toekomst weer interactief bij de website betrekken, maar nu is het over en uit. Toch wel gek, vindt ook Luuk Ikink.

Donald Dumped

Luuk zag gisterenavond hoe bezoekers als Donald Dumped en Gerry Glamour elkaar uitzwaaiden. “Mediacourant-reaguurders nemen na jaren afscheid van elkaar. Vanaf morgen kan er niet meer gereageerd worden op artikelen van de MC”, berichtte de RTL Boulevard-ster op Twitter.

RTL Nieuws-personage Renske Holwerda pinkte stiekem een traantje weg. “Dit is zó lief”, merkte ze op. Luuk: “Ja cute hè!” Renske: “Ik heb nu spijt dat ik ze zelden heb gelezen eigenlijk. Toch een soort fomo in deze tijden nu.” Luuk: “Ja ik las de laatste tijd ook te weinig.”

EenVandaag-ster Lammert de Bruin haakt in: “Straks gaan we ze nog missen…”

Veronica doet het beter!

Luuk wijst ook op bezoeker Wolter die jarenlang onder elk kijkcijferartikel de reactie ‘Veronica doet het beter!’ plaatste. Daar waren andere mensen dan weer boos over. “Iedere ochtend hetzelfde onzin flutbericht dat Veronica beter doet”, klonk het dan. En: “Zeer vervelend gedrag. Hij kan ook nooit uitleggen wat Veronica beter doet.”

Het viel ook de RTL Boulevard-ster op. “Die reaguurders.. daar zaten wat zonderlinge personages tussen hoor. Mijn favoriet was het figuur dat jarenlang bij elk eerste artikel van de dag opmerkte dat ‘Veronica het beter’ deed. Handmatig, jaar in jaar uit, dag in dag uit. Helemaal koekwaus, maar ook wel weer uniek.”

‘End of an era’

Sterpresentatrice Gallyon van Vessem: “End of an era. De apenrots vol anoniempjes. Heel hard om gelachen of een enkele keer verrast door zomaar een zinnige opmerking. Enkele keer dan hè.”

Luuk: “Dat was ook mooi, alsof er ineens een bloem aan het bloeien was in een afgebrand stuk heide. Inderdaad, einde van een tijdperk!”

Gemengde reacties

De reaguurders hebben overwegend negatief gereageerd op het besluit om de comments voor onbepaalde tijd te sluiten. Zij gaven bijvoorbeeld – terecht – aan niet alleen voor flutberichten over Loretta Schrijver en haar beha naar Mediacourant te zullen komen.

Ook radionar Patrick Kicken begrijpt er niks van. “Een Mediacourant zonder reacties is als Patty Brard zonder botox”, doceert hij. Mediakenner Marianne Zwagerman: “Ook al gezwicht onder de druk. Maar goed, ook daar missen we niks aan.” En Playboy-baas Maarten Bloem: “Hmm dit is jammer.”

Er is echter ook begrip. “Knap dat Mediacourant haar verantwoordelijkheid neemt, maar heel jammer dat de bastards hiertoe hebben gedwongen”, zegt tv-producent Marc Dik.

Luuk-tweet

De tweet van Luuk:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen