AvroTros-baas haalt uit: ‘Loyaliteit niet sterkste kant Rob Stenders’

Eric van Stade, de grote baas van AvroTros, haalt keihard uit naar Rob Stenders. Zijn overstap van BNNVARA en NPO Radio 2 naar Radio Veronica bewijst zijn gebrek aan loyaliteit, vindt hij.

Rob Stenders en Eric van Stade © Ben Houdijk, Ruud Baan

Het zit Eric van Stade nog steeds niet lekker wat er in 2017 is gebeurd. Rob Stenders stapte toen over AvroTros naar BNNVARA en verloor daarmee zijn plekje in het middagschema van NPO Radio 2. Rob dacht zijn tijdslot mee te kunnen nemen, maar AvroTros besloot hem op te laten volgen door Annemieke Schollaardt.

Loyaliteit

Nou, dat was niet van lange duur: de NPO besloot de AvroTros te overrulen en gaf het plekje uiteindelijk weer aan Rob. Wóest, was Eric. “Als je een dj die een grootse carrière van tien jaar heeft gehad bij 3FM laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest”, liet hij furieus weten.

Nu Rob ruim drie jaar later alsnog vertrekt – hij gaat aan de slag voor Talpa’s Radio Veronica – kan Eric het niet laten om in het AD een fikse sneer uit te delen. “Dit is de dag waarvan je wist dat die zou komen. Typisch dat hij nu alweer vertrekt, maar we wisten al dat loyaliteit niet z’n sterkste kant is”, zegt de omroepbaas.

Annemieke

Eric wil nu dat Annemieke alsnóg het plekje in de middag van NPO Radio 2 krijgt. “Ik hoop dat de NPO zich nog goed herinnert hoe groot de ellende een paar jaar geleden was voor met name Annemieke.”

De omroepen mogen nu bij de NPO intekenen op het tijdslot. “Wij zullen Annemieke zeker naar voren schuiven. Zij heeft op de vrijdagmiddag, in hetzelfde tijdslot met een soortgelijk programma, bewezen dat zij dezelfde luistercijfers haalt. Zij is hier geknipt voor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen