Linda de Mol weigert vraag te beantwoorden over Angela de Jong

Linda de Mol en haar familie zien Angela de Jong en Mark Koster als een soort halve oorlogsmisdadigers. Ze weigert nu dan ook om een vraag over deze twee mediaplaaggeesten te beantwoorden.

Angela de Jong en Linda de Mol © NPO, RTL

Er is in het grote interview van Linda de Mol met de Volkskrant slechts één vraag die ze niet wil beantwoorden, namelijk de vraag om te kiezen tussen deze twee gevreesde mediapersoonlijkheden. “Mark Koster, de schrijver van het boek De Mol, of tv-recensent Angela de Jong?”, legt interviewer Robert Vuijsje haar voor.

Linda past

Linda wil er geen woorden aan vuilmaken. De familie De Mol is behoorlijk pissig over het boek dat Mark Koster over hen heeft geschreven, vooral omdat Johnny de Mol hierdoor in het nauw is gekomen. Tegelijkertijd kotsen de Molletjes ook op Angela, omdat ze de miljardairsfamilie continu op haar hakblok heeft liggen.

De televisiekoningin houdt het kort: “Ik geloof dat dit mijn pasmoment is. Mag ik hier passen? Allebei niet?”

Angela’s hakmes

Het hakmes van Angela heeft ook Linda zelf regelmatig getroffen. Zo riep ze een paar maanden geleden dat Linda ‘in hoog tempo’ haar glans verliest bij SBS 6. “Ik Hou Van Holland kan echt niet meer. Eén seizoen bij SBS 6 was best leuk, uit pure nostalgie. Maar daarmee was het klaar.”

Twee maanden geleden noemde Angela de tv-koningin nog ‘gepikeerd‘, toen ze boos reageerde op de kritiek op haar Mark Rutte-interview. “Het interview met Linda legde voor de buitenwereld feilloos bloot dat een De Mol het slecht kan verkroppen als hij of zij zich miskend voelt. Ze zeggen publiekelijk dat slechte kijkcijfers hen niks doen, maar ondertussen hakt het er bij het ego van de familie keihard in dat SBS 6 niet het gedroomde succes is.”

Pijnlijke vraag

Terug naar het Volkskrant-interview met Linda: Weekend-baas Bart Ettekoven sprak gisteren in Shownieuws van een ‘pijnlijke vraag’. “Angela de Jong krijgt ervan langs”, concludeert hij.

Presentatrice Dyantha Brooks: “Ik kan me voorstellen dat Linda niet kan kiezen tussen deze twee.”

Bart: “Nee, ze zegt ook: ‘Mag ik hier even mijn paskaart invullen? Hier wil ik geen antwoord op geven!'”

Ronald Molendijk: “Logisch toch?”

Linda kiest voor John

De familie De Mol onderhoudt innige banden met elkaar. Toch maakt Linda wél een keuze als ze het dilemma John of Johnny de Mol krijgt voorgelegd. “Dat kan toch niet? Dit is als kiezen tussen je kinderen. Het is als Sophie’s Choice. Maar als het moet, kies ik toch voor John, hij is mijn broer en ik werk met hem.”

“Met Johnny niet, dat is gewoon mijn neef. Ook belangrijk, hij is familie, maar minder dichtbij dan John. Onze ouders zijn overleden, hij is de enige die ik nog heb uit ons gezin.”

Volkskrant

Het uitgebreide Volkskrant-interview met Linda de Mol kunt u hier lezen. Ze vertelt hierin verder nog onder meer dat ze Net5 verkiest boven SBS 6, omdat ze daar intensiever mee bezig is. “Dat gaat met vallen en opstaan, het is moeilijker dan ik dacht. Het is niet zo dat alle lezeressen van Linda een op een naar Net5 kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen