Angela de Jong: ‘Talpa maakt meer kapot dan u lief is’

Angela de Jong vindt dat Talpa Network achteloos omgaat met tv-sterren die worden overgehaald om over te stappen. Hen wordt gouden bergen beloofd, maar na de eerste tv-flop hoor je er niks meer van. Dat schrijft ze in haar column in het AD. Het is een geluid dat al veel langer klinkt. Ook Linda de Mol speelt daarin een rol: zij zorgde er bijvoorbeeld hoogstpersoonlijk voor dat Merel Westrik haar carrière bij RTL Nieuws inruilde voor een avontuur bij ‘Net5 Powered by LINDA’.

Merel werd met haar eigen talkshow Ladies Night gouden bergen in het vooruitzicht gesteld, dat is gruwelijk geflopt en het ‘Powered by LINDA’-sausje van Net5 is nu al afgeschaald. En Merel? Die zien we binnenkort waarschijnlijk invallen bij Hart van Nederland.

Angela spreekt van ‘een rare wegwerpcultuur’. “Eerst worden tv-presentatoren met grote zakken geld en torenhoge beloften gelokt. Ze krijgen grote projecten, maar zodra het flopt, hoor je weinig meer van ze.”

Ze wijst naast Merel Westrik ook op Olcay Gulsen en Leonie ter Braak. “Stuk voor stuk leuke, talentvolle vrouwen die overlopen van ambitie. Maar waar zijn ze?

Presentatoren moeten echt heel erg oppassen voordat ze de overstap naar het bikkelharde Talpa wagen, wil Angela zeggen. “Misschien is het tijd voor een nieuwe Postbus 51-campagne: pas op, Talpa maakt meer kapot dan u lief is. Om die paar presentatoren die nog twijfelen over een transfer te behoeden voor een kolossale fout.”

Inmiddels ziet Angela dat zelfs de grote Linda de Mol ‘in hoog tempo’ haar glans verliest bij SBS 6. “Ik hou van Holland kan echt niet meer. Eén seizoen bij SBS 6 was best leuk, uit pure nostalgie. Maar daarmee was het klaar.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: WNL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen