Angela de Jong: ‘Talpa maakt meer kapot dan u lief is’

Geplaatst op di 29 sep 2020 om 8:30

Angela de Jong vindt dat Talpa Network achteloos omgaat met tv-sterren die worden overgehaald om over te stappen. Hen wordt gouden bergen beloofd, maar na de eerste tv-flop hoor je er niks meer van. Dat schrijft ze in haar column in het AD. Het is een geluid dat al veel langer klinkt. Ook Linda de Mol speelt daarin een rol: zij zorgde er bijvoorbeeld hoogstpersoonlijk voor dat Merel Westrik haar carrière bij RTL Nieuws inruilde voor een avontuur bij ‘Net5 Powered by LINDA’.

Merel werd met haar eigen talkshow Ladies Night gouden bergen in het vooruitzicht gesteld, dat is gruwelijk geflopt en het ‘Powered by LINDA’-sausje van Net5 is nu al afgeschaald. En Merel? Die zien we binnenkort waarschijnlijk invallen bij Hart van Nederland.

Angela spreekt van ‘een rare wegwerpcultuur’. “Eerst worden tv-presentatoren met grote zakken geld en torenhoge beloften gelokt. Ze krijgen grote projecten, maar zodra het flopt, hoor je weinig meer van ze.”

Ze wijst naast Merel Westrik ook op Olcay Gulsen en Leonie ter Braak. “Stuk voor stuk leuke, talentvolle vrouwen die overlopen van ambitie. Maar waar zijn ze?

Presentatoren moeten echt heel erg oppassen voordat ze de overstap naar het bikkelharde Talpa wagen, wil Angela zeggen. “Misschien is het tijd voor een nieuwe Postbus 51-campagne: pas op, Talpa maakt meer kapot dan u lief is. Om die paar presentatoren die nog twijfelen over een transfer te behoeden voor een kolossale fout.”

Inmiddels ziet Angela dat zelfs de grote Linda de Mol ‘in hoog tempo’ haar glans verliest bij SBS 6. “Ik hou van Holland kan echt niet meer. Eén seizoen bij SBS 6 was best leuk, uit pure nostalgie. Maar daarmee was het klaar.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: WNL
50 Reacties op “Angela de Jong: ‘Talpa maakt meer kapot dan u lief is’”


 1. Panda De Haan

  Bij RTL is het nog VEEL erger hoor hamsterwang

 2. Verveeld

  Cheque Spijkerman

 3. MolTalk

  Ze heeft gelijk. Talpa is een kille, domme, megalomane club, waar niemand elkaar het licht in de ogen gunt en er een allesoverheersende angstcultuur regeert.

 4. Gerard Cocks

  Talpa: het was nooit wat, het is niets en het zal nooit meer wat worden. De Mol kan na tientallen flops en jaren van mismanagement niet blijven teren op twee stokoude successen.

 5. Sandra

  Ik ben het niet altijd met haar eens, ze heeft helemaal gelijk.

 6. Huismaker

  En ja hoor, daar was ie weer. De relnicht van de vvd. Bij WNL (Telegraaf) vanochtend. Deze joker wordt nu ingezet om ons bang te maken over corona.
  “Want als we niet goed luisteren (kinderen !) dan gaan we jullie nog meer pesten”.

  Maar groot nieuws:
  Er zijn nu steeds meer feiten dat het mediakartel (NPO.Radio1/SBS/RTL/Telegraaf/Volkskrant/AD enz) worden betaald door de regering om iedere vorm van kritiek tegen te houden.
  Daarom is er GEEN OPEN en EERLIJKE discussie over corona.

  75 jaar vrijheid was genoeg. Nu mogen er invallen in ons huis worden gedaan of er meer dan 4 mensen aanwezig zijn. En de NSB (buren) mogen verlinken. Zoals zij deden bij de kinderfeestjes.

  Binnenkort zal de onderste steen boven komen. En dan niet roepen: “Wir haben es nicht gewusst”.

 7. Johan

  Talpa over-produceert bijna alles. De spontaniteit is er af waardoor de programma’s doods en vreselijk vlak overkomen. En dan die belichting. Presentatoren die de gun factor hebben verloren. Formats waar maar weinig mensen op zitten te wachten. En daar loopt RTL ook tegen aan (hoewel hun online platformen 100x beter zijn dan dat kijk.nl)

 8. Henry

  Ze kozen allemaal voor geld. Ze dachten allemaal dat ze talentvol waren. Nu niet zitten te janken.

 9. Max

  Wat een gelul!!!

 10. Henk

  Petertje heeft haar zeker weer wat centjes gegeven om weer wat negativiteit over Talpa te schrijven. Wat een gezeur, het is een commerciele omroep en er moet geld verdiend worden. Nederland is een zeurland geworden….

 11. Sport 7 kijker

  Helemaal eens met Angela, hoewel ik wel moet opmerken dat VI wel succesvol is gebleven na hun overstap

 12. Ma Thijsen

  @Penda de Haan
  Daar lopen ze ook op eieren, maar de pot verwijt altijd de ketel!
  Een fan van de zender, RTL , zal nooit zijn zender bekritiseren ,men schopt altijd tegen de concurrent .

 13. Ernestine

  Huismaker: hoop dat het goed met je gaat?

 14. Viola

  Ze doen het zelf,het is het Jack Spijkerman effect. Die ging ook voor het grote geld , einde succesvolle carrière.
  Twan Huijs, Jinek.
  Er zijn er zoveel mislukt. Denk na of je geld of roem wilt. Met geld eindig in een mooi huis en is je carrière naar de filistijnen. Met roem blijf je gerespecteerd in je doorzonwoning.

 15. Sjakie

  Makkelijk om Talpa de schuld te geven… er is ook zoiets als eigen verantwoordelijkheid en inzicht. De ‘BN’ers’ zijn ook volwassen mensen die met hun volle verstand een contract tekenen, veelal voor veel geld. Ze kennen het risico op mislukking, en dan nog krijgen ze dik doorbetaald. Veel BN’ers lijden aan zelf overschatting… daar zouden ook een Postbus 51 spotje voor moeten maken…

 16. Freek

  SBS 6 is nog steeds los zand met hier een daar een ‘ster’. Alleen blijkt keer op keer als je een ‘ster’ van zijn of haar vertrouwde plek haalt, er maar de helft of minder overblijft. Een zak met geld is leuk, maar bedenk hoeveel geld heb je nodig om daadwerkelijk gelukkig te zijn? SBS6 blijft zo een beetje het Almere van omroepland. Er staan soms leuke of grote vrijstaande huizen maar mist warmte en een ziel.

 17. directeur van dit zooitje

  Het bedrijf waar zeer vet betaalde lieden gewoon niets hoeven te doen behalve leuk doen en grappig zijn voor ome sjonnie

 18. Jos

  Die commerciële zenders maken elk programa kapot. Kompleet nivoloze tv vol met herhalingen uit het jaar nul. Geen cent investeren en 100% willen vangen. Adverteerders en publiek is dat beu. Wanneer wordt Coronationstreet herhaald? Zit er met spanning op te wachten. MAAR NIET HEUS.

 19. Jan van Eerten

  Ze gaan alleen maar voor het geld,dus niks geen medelijden mee

 20. josja

  helemaal eens met Angela… Talpa maakt alles kapot… maar zal spoedig worden overgenomen… want Jonh trekt het niet meer. zuid-afrikanen hebben belangstelling. ben benieuwd

 21. Oudemanvan74weethet

  Zoals altijd heeft Angela gelijk wat mij betreft. Het hele Mol-Circus is een iets waar iedereen voor beschermd zou moeten worden. Soort van eenmalig optreden in het circus en afschrijven. Ik heb slechts éénmaal wat Mollen persoonlijk ontmoet maar dat was voor mij al genoeg… FamilieClan

 22. Bart

  @josja En dat laatste is natuurlijk vreemd en moet alle alarmbellen doen rinkelen maar, nee hoor je hoort er niemand over. Een Zuid Afrikaans of een Chinees bedrijf gaat Talpa overnemen en krijgt dus een groot Europees platform in handen waarbij het niet alleen maar gaat over 4 tv en 4 radiozenders.

 23. Peanut

  Huismaker… Wanneer je je alu hoedje recht hebt gezet, kun je ons dan voorzien van links naar al die bewijzen waar je het over hebt?

 24. JobF

  Leonie ten braak komt in november met een programma over ziekenhuizen. Heeft vorig seizoen nog “niets liever dan een kind” gepresenteerd. Valt regelmatig in bij Hart van NL, shownieuws en de 5 uur show. Olcay was al over de top bij RTL. Merel is overrated. Was gewoon een simpele nieuws lerares die een talkshow kon doen en dat niet kon negeren. Die talkshow is mislukt en dan kom je weer uit op waarschijnlijk het nieuws presteren. Vrij logisch

 25. Luister

  Ze gingen toch uit eigen vrije wil? Omdat zo’n zak met geld hun toelachte?
  Dan nu niet zeuren, ze weten toch wat een gewetenloze man die De Mol is?

 26. WEST*

  @ Jos Mag hopen dat SBS met een Britse soap komt , Ccoronationstreet
  Eastenders, Neighbour , gewoon om 20.00 uur zetten ! Dat is gezonde concurrentie

  en niet de fout maken om het in de middag te plaatsen, want dan zijn altijd de kijkers aantallen laag

  Het is te proberen waard

 27. Downald Twump

  Ik ben het in deze met Angela eens. Talpa sloopt alles wat ze in handen krijgen.

 28. WEST*

  by the way is het niet zo dat de kijker Talpa kapot maakt om zijn kijkgewoonte

  en geprogrammeerd is om eerst NPO of RTL aantezetten

  het feit dat RTL op 4 zit, heeft de zender altijd in een voordeel positie gebracht
  Als SBS4 had bestaan en RTL 6 , dan had SBS6 het voordeel gehad , en RTL de pispaal geweest

 29. Wendeline

  Angela maakt ook meer kapot dan je lief is. Kan dat mens niet uit de publiciteit? Word nl erg moe van haar en met dat zelfingenomen gezicht van haar.

 30. WEST*

  Want kan iemand mij uitleggen wat RTL aan meerwaarde heeft t.o.v Talpa

 31. Greet

  Dat zeg ik al maanden hier op de site.

 32. Bing Go

  Twan, Bauer, Jinek, de Leeuw, Rooijakkers etc etc etc

  Ik noem alleen maar een PAAR namen.

  Pauw en van Nieuwkerk gingen niet voor het geld naar RTL. Geef ze geen ongelijk met hun talent.

 33. Joop55

  Beter gaat zowel RTL als Talpa op zwart, 538 en Radio 10 verkopen aan Mediahuis, Sky en Veronica aan DPG.

 34. mark2

  Ik zou graag willen weten WAT nu precies haar probleem is.. waarom ze iedere keer weer alleen maar aan het naar beneden trappen is! Er moet toch iets zijn wat Angela de jong tot deze wanhoop drijft!

 35. Derksen

  Door zogenaamde sterren binnen te halen van andere omroepen, haal je eigenlijk dure afdankertjes binnen. Weinig vernieuwend en slecht voor de imago van talpa. Hoe dom kun je zijn! Dezelfde grappen en grollen

 36. real-Gordon

  De vele Angela-de-Jong bashers hier: totaal geen onderbouwing van jullie kritiek op Angela de Jong. Geeft toe: Angela haalt alleen feiten aan. Zij is geen Jensen, Baudet, Willem Engel etc.

 37. Zomaar een persoon

  Bij John heb ik nog weleens het idee dat ‘ie talentvolle mensen aanneemt, zodat RTL en de NPO er vervolgens niets meer mee kunnen. Om ze vervolgens af te schepen met een lullig programmatje in de marge, omdat het anders wel heel erg opvalt (de goede plekken zijn natuurlijk voor Linda en Wendy en zo; ook als een jonger talent eigenlijk geschikter is). Voor de rest zitten ze voornamelijk op de bank. Shelly Sterk is ook zo’n geval.

 38. Kip

  @Huismaker
  di 29 sep 2020 om 8:41

  Waar heb je het in godsnaam over. Dat raaskallen neemt steeds ernstiger vormen aan.
  Tijd dat je het een of ander verduidelijkt of naar de dokter stapt.

 39. anoniem

  angela de jong ruik je eigen stank eerst opoe

  de oplage van AD gaat steeds naar beneden

  oorzaak angela de jong

  je verdient meer geld buiten dan bij ad

  dus

  alleen collegas hebben je door

  smeerlap angela

 40. Frank

  @huismaker
  Zeker al die tijd onder een steen geleefd?

  smel social media doorgenomen en gedacht moet met de massa meel*llen, sukkel.
  Als je niet weet waar het overgaat, zeg dan niks, anders sta je voor joker, (t)huismaker.

 41. Jeroen

  Zijn er van andere kranten ook mensen die de hele dag tv kijken en dan gaan zeggen wat ze wel en niet leuk vinden. Of moet je daarvoor eerst een dikke reet hebben zoals angela. En elke dag een zak chips eten. Zodat haar reet nog dikker wordt. Ik zie namelijk nooit iemand van een andere krant op mc.

 42. Dovuti

  Dat hele “Powered by LINDA.” is ook wel zo sneu. En dan moet het nog in het Engels ook. Pffff laat me niet lachen!

 43. L. Koopmans

  Geen medelijden met de tv-makers die naar Talpa of RTL zijn overgestapt, dat deden ze met hun volle verstand. En wat Merel betreft: laat die lekker rommelen bij de Vijf uur show. Zij kan dat kwakkelende geheel omturnen tot een cultshow.

 44. Cheque Derksen

  Een carrière of kijkers zijn totaal niet rullevant. Als het geld maar bedeen binnen blijft rollen bij Derksen, de ordinaire geldwolf. Man zonder principes.

 45. Teuntje

  Wat is Angela de Jong toch goed zij benoemt wat andere reetlikkers niet durven eindelijk eens de waarheid

 46. Ger

  @Huiskamer welke dokter heb jij? Ik hoop dat je het nog weet. Ga gauw op bezoek bij hem. Lulletje rozewater

 47. Koos

  @huismaker het wordt tijd voor een preventieve opsluiting, als bescherming voor jezelf en de normale samenleving.

 48. Donald Dumb

  Angela heeft zo gelijk
  Echter de cultuur van alles beloven maar niks nakomen is al jaren aan de gang bij Talpa.
  Ik hoef het voorbeeld van de zangwedstrijdjes daarvoor niet meer te gebruiken denk ik. Al die zgn. winnaars daaruit zijn geflopt…terwijl ze van alles werd beloofd…

 49. Donald Dumb

  Koos.
  Maak je geen zorgen over Huismaker. Die zit veilig in zijn huis zijn gal te spuwen. Net als zijn grote voorbeeld Jensen. Komen niet buiten dus geen gevaar voor de samenleving…

 50. Ben

  Powered by……hilarisch. deze familie wordt gewoon uitgekotst!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.