Rob Goossens haalt uit naar Carlo Boszhard: ‘Persiflage mislukt’

RTL Boulevard-ster Rob Goossens vindt dat Carlo Boszhard hem behoorlijk slecht persifleert in De TV Kantine. “Ik denk wel dat hij beter had gekund”, bitcht de tv-kenner op Clubhouse.

Rob Goossens © RTL

Rob Goossens is door zijn ongemakkelijke houding en merkwaardige accent een opvallende verschijning in RTL Boulevard. Persiflagewaardig dus, dacht Carlo Boszhard. Hij besloot in de huid te kruipen van de televisiekenner, maar het resultaat mag er niet bepaald wezen. Althans, dat vindt Rob zelf.

‘Had beter gekund’

Carlo Boszhard doet in De TV Kantine net alsof Rob Goossens een soort verstandelijk beperkte zoon van Geppetto is. Het zijige van Rob wordt enorm uitvergroot en zijn dunne armen worden al helemaal overdreven uitgebeeld. De hongerarmpjes van de imitatie-Rob worden aangestuurd met marionettentouwtjes.

Vaak levert Carlo goed werk af, maar hier niet, aldus Rob. “Vaak wel. Ik vond die van mij dus ietsje minder, maar dat mag ook wel een keer, toch? Het is een persiflage, ik vind het supercool dat Carlo het blijkbaar zo belangrijk vond om het zelf te doen. Nee, ik erger me er niet aan, maar ik denk wel dat hij beter had gekund.”

Slechte persiflage

Het is uiteindelijk pijnlijker voor Carlo dan voor hemzelf, vindt de tv-kenner. Zelf schaamt hij zich niet voor de persiflage. “Dat is wel ook iets waar je je denk ik sowieso overheen moet zetten. Ik bedoel: als je gepersifleerd wordt, is het half beledigend en half complimenteus.”

Hij vervolgt: “Uiteindelijk kan een persiflage meer of minder geslaagd zijn, maar als het minder geslaagd is, is het eigenlijk k*tter voor degene die het heeft gedaan dan voor degene die gepersifleerd wordt, denk ik dan. Uiteindelijk wil je niet degene zijn die een slechte persiflage aflevert.”

Wat is er mis?

Wat is Robs grootste bezwaar tegen de persiflage? “Ik denk serieus dat mensen die vast Boulevard kijken best wel een goed beeld van mij hebben. Ik ben wel raar, dus ik begrijp wel dat ze getriggerd werden door mij en dachten: we gaan die Rob Goossens nadoen, maar ik merk aan mensen die langer Boulevard kijken op een gegeven moment toch begrijpen wie ik ben. Dat het echt zonderlinge er wel een beetje af gaat.”

Carlo is kennelijk geen vaste Boulevard-kijker, aldus Rob. “Als je niet een vaste Boulevard-kijker, maar bijvoorbeeld alleen maar via Mediacourant.nl meekrijgt wat ik doe, dat geeft een supervertekend beeld. Ik zag eigenlijk in De TV Kantine veel meer de Mediacourant-versie van mij dan hoe mensen mij via Boulevard hebben leren kennen.”

Rob ligt niet wakker

Dat voelt gek, zegt Rob. “Maar tegelijkertijd zou het ook weer raar zijn om daar wakker van te gaan liggen. Je kunt niet iemand verplichten om honderd uur Boulevard te gaan kijken voordat ze eindelijk een persiflage mogen neerzetten.”

Rob hoopt dat Carlo volgend seizoen iets beter zijn best doet. Als hij er na deze sneer van Rob überhaupt nog zin in heeft natuurlijk. “Ik zie uit naar het volgende seizoen van De TV Kantine, als hij nog wat extra op het typetje Rob Goossens heeft kunnen oefenen.”

Ook Luuk kritisch

Tot overmaat van ramp blijkt ook Luuk Ikink niet bepaald te spreken te zijn over Carlo’s imitatietalent. “Ik ben drie keer nagedaan. De eerste keer was niet al te best, de tweede keer was ik een pop en de derde keer was het al wel iets beter.”

“De laatste keer dit seizoen was het wel redelijk spot-on moet ik zeggen. Ik heb Carlo een beetje geholpen met de kleding en de bril en dat soort zaken. Niet zo zeer in hoe hij het nadeed, maar wel in de uiterlijke verschijning.”

Rob gaat los

Rob Goossens laat zich overigens behoorlijk van zijn openhartige kant zien op Clubhouse. Hij zat gisteren ook al op het nieuwe sociale medium en riep toen onder andere dat al zijn Boulevard-collega’s doen alsof ze een expertise hebben.

Verder zat Rob zich ook behoorlijk als een bekende Nederlander te gedragen, terwijl de andere gast in de Clubhouse-kamer, filmmaker Martin Koolhoven, geen idee had wie hij eigenlijk was.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen