Angela de Jong vindt dat ‘gepikeerde’ Linda de Mol zich aanstelt

Angela de Jong verbaasde zich er behoorlijk over dat Linda de Mol vrijdag zo’n gepikeerd interview gaf aan het AD. Ze moet zich niet zo miskend gedragen. Dat bitcht ze vandaag in haar column.

Linda de Mol © Cornelie Tollens

Na haar door 1,9 miljoen mensen bekeken interview met Mark Rutte, kreeg Linda de Mol wat kritiek van politiek journalisten dat het gesprek wel héél erg op de oppervlakte bleef. Die kritiek was voor de tv-koningin reden om haar manager Xenia Kasper in te schakelen en op hoge poten het AD op te bellen, onthult Angela de Jong nu.

Gekrenkt ego

Het is Angela een raadsel waar Linda zich zo druk om maakt. “Ze kreeg naar eigen zeggen niets dan positieve reacties op de uitzending. In plaats van dat te vieren, laat ze haar manager deze krant bellen om gepikeerd weerwoord te geven op de voorspelbare kritiek van een paar (parlementair) journalisten dat ze Rutte niet genoeg doorzaagde over zijn coronabeleid.”

De opiniedia vervolgt: “Het interview met Linda legde voor de buitenwereld feilloos bloot dat een De Mol het slecht kan verkroppen als hij of zij zich miskend voelt. Ze zeggen publiekelijk dat slechte kijkcijfers hen niks doen, maar ondertussen hakt het er bij het ego van de familie keihard in dat SBS 6 niet het gedroomde succes is.”

Geïrriteerde Linda

Linda de Mol was behoorlijk geïrriteerd in haar interview met het AD. “Ik kreeg zo veel leuke reacties. En dat journalisten schrijven dat het allemaal niet kritisch genoeg is, daar ben ik wel even klaar mee. Ik stoor me eraan, want de kijker geniet”, zei ze.

En: “Het is kritiek vanuit het mediawereldje, van journalisten en niet van de kijkers. Toch is het soms lastig om er niets over te zeggen, zoals nu.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen, het hele gepikeerde interview met Linda las u vrijdag op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen