Johnny de Mol terug op tv: ‘SBS 6 houdt hem niet langdurig uit de wind’

Johnny de Mol keert eind maart weer terug op de buis bij SBS 6. Hij komt dan met zijn eerste tv-programma sinds de controverse over zijn relatie met ex-vriendin Shima Kaes: De Mol’s Hoop.

Johnny de Mol Beeld: Nick van Ormondt

In het nieuwe ‘feelgoodprogramma’ De Mol’s Hoop koppelt Johnny de Mol succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. Hij geeft elke ondernemer tien weken de tijd om de situatie van een gezin te verbeteren. Niet door ze een zak geld te geven, maar door er als mentor voor ze te zijn en met raad en daad bij te staan.

Niet uit de wind

Rob Goossens, de tv-kenner van De Telegraaf en RTL Boulevard, vindt het leuk dat SBS 6 het weer aandurft met Johnny. Hij heeft maandenlang onder vuur gelegen omdat zijn ex Shima Kaes uit de school klapte over vermeend geweld tijdens hun relatie. De mediastorm daarover is inmiddels weer wat gaan liggen.

“Johnny de Mol is vanaf 24 maart te zien in het programma De Mol’s Hoop. Eerste show sinds hij door zijn ex van mishandeling werd beschuldigd”, aldus Rob op Twitter. “In We Want More (vanaf 13 maart) wordt zijn rol overgenomen door Britt Dekker. Maar hij wordt dus gelukkig niet langdurig uit de wind gehouden.”

Als Michiel hem vraagt: “Hoe zo ‘gelukkig’?? Ik kan die kop niet meer zien!”, antwoordt Rob: “Dan kijk je toch niet?”

Johnny heeft zin

Johnny laat weten dat hij zin heeft in het nieuwe programma. “Het kan je zomaar gebeuren: van de ene dag op de andere in armoede belanden. Door ziekte, een ongeval, een ruzie, een trauma uit het verleden, het domweg maken van verkeerde keuzes… en voor je het weet zit je jarenlang in de ellende.”

“Maar wie weet, misschien kunnen we iets doen. Ervoor zorgen dat gezinnen met pech weer een toekomst hebben en kunnen léven in plaats van overleven… dat is mijn hoop.”

Eerste interview

Het eerste interview met Johnny sinds de beschuldigingen van Shima Kaes laat nog op zich wachten. Het ligt voor de hand dat Johnny zijn nieuwe programma wil promoten in de media. Als het onderwerp niet wordt verboden, zal hij zich dan voor het eerst uitlaten over de kwestie.

Vader John de Mol en tante Linda zijn al wél geïnterviewd sinds de beschuldigingen, maar zij zijn niet naar de controverse gevraagd. Het lijkt erop dat zij op voorhand aangaven er niet over te willen praten.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen