Thierry Baudet vindt RTL 4-debat zonder Lilianne Ploumen ‘niet goed’

Thierry Baudet vindt het niet goed dat Lilianne Ploumen volgende week zondag niet mag meedoen aan het RTL Verkiezingsdebat. Net als Thierry is Lilianne niet groot genoeg om te worden uitgenodigd.

Thierry Baudet en Lilianne Ploumen © Twitter, NPO

Het zijn VVD’s Mark Rutte, PVV’s Geert Wilders, CDA’s Wopke Hoekstra, D66′ Sigrid Kaag, SP’s Lilian Marijnissen en GroenLinks’ Jesse Klaver die op zondag 28 februari de degens kruisen. De PvdA is in de peilingen net niet groot genoeg voor een uitnodiging en daarom zal partijleider Lilianne Ploumen niet van de partij zijn.

Thierry vindt het ‘niet goed’

Thierry Baudet, die ook niet is uitgenodigd voor het debat, vindt Lilianne’s afwezigheid geen goede zaak. “Op zondag 28 februari organiseert RTL 4 een lijsttrekkersdebat met zes partijen voor de verkiezingen van 17 maart, maar de Partij voor de Arbeid is niet uitgenodigd en dat is niet goed”, laat hij weten in een videobericht op Twitter.

Waarom is dat niet goed? “De Partij voor de Arbeid dreigt zo weg te komen met medeverantwoordelijkheid van het dramatische beleid van de afgelopen jaren. De PvdA was verantwoordelijk voor de toeslagenaffaire, de PvdA was mede-indiener van de klimaatwet en de PvdA steunde de dramatische coronamaatregelen die het afgelopen jaar zijn ingevoerd.”

Alternatief debat

Aangezien ze allebei niets te doen hebben op de dag van het RTL Verkiezingsdebat, nodigt Thierry haar uit om samen met elkaar in debat te gaan. “Ik daag Lilianne Ploumen, de lijsttrekker van de PvdA, uit voor een debat op diezelfde zondag 28 februari.”

“De kiezers hebben er recht op om te weten en te zien wat de PvdA de afgelopen jaren in Nederland heeft aangericht en wat de plannen zijn van de PvdA voor na de verkiezingen en ook om te zien dat er een alternatief is. Lilianne Ploumen, durf je het aan?”

RTL-debat blijft Ploumenloos

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar houdt vast aan de keuze om de PvdA niet uit te nodigen. “Dat er partijen afvallen is altijd vervelend, maar het is niet anders. In het verleden viel het CDA een keer buiten de boot, nu de PvdA. De selectiecriteria zijn tijden geleden vastgesteld.”

Hij heeft er zin in. “We zijn al maanden met de voorbereidingen bezig. Voor mij is het RTL Verkiezingsdebat een van de traditionele hoogtepunten van de verkiezingstijd. De handschoenen gaan uit, de helpers zijn weg, het is ieder voor zich. En na afloop zijn de kiezers hopelijk stukken wijzer geworden. Want daar doen we het uiteindelijk voor.”

Oproep

Het videobericht van Thierry:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen