Albert Verlinde roept Ivo Niehe op: ‘Zeg sorry tegen Britney Spears’

Albert Verlinde en Marije Knevel hebben Ivo Niehe woensdagavond aan de desk van Shownieuws opgeroepen om excuses te maken voor de vraag die hij 22 jaar geleden stelde aan Britney Spears.

Marije Knevel en Albert Verlinde © SBS

Ivo Niehe vroeg de destijds 17-jarige Britney Spears of ze haar voorgevel had laten verbouwen en daar is nu, twee decennia later, een hele heisa over ontstaan in Amerika. Zelf vindt Ivo het allemaal flink opgeklopt, maar hij krijgt weinig steun van zijn Nederlandse collega’s. Zo werd hij gisteren ook volledig afgeslacht bij Eva Jinek.

Excuses maken

Ook bij Shownieuws waren ze gisteren behoorlijk kritisch over Ivo. Social-mediakenner Marije Knevel, de dochter van, merkte op: “Al op haar tiende werd Britney, ook door een oude man, gevraagd: ‘Nou, je hebt zulke mooie ogen! Wil je niet een vriendje?’ Die man zit óók in de documentaire en die heeft zijn excuses aangeboden. Die kijkt nu terug en denkt: sorry, dat had ik niet moeten doen. Dat kan ook een reactie zijn.”

Albert Verlinde vindt dat Ivo net als die man ook door het stof moet gaan. “Ivo had niet de reactie moeten geven die hij nu gegeven heeft. Hij had moeten zeggen: ‘Jongens, dit is eigenlijk zo stom van me. Als ik nu terugkijk, had ik het nooit zo moeten doen. Het was inderdaad een andere tijd, maar ik had het niet moeten doen.'”

Bram in de bres

Bram Moszkowicz vindt het allemaal een beetje overdreven. “Ik voel toch de behoefte om Ivo in elk geval op één punt te verdedigen. Je moet het ook in de tijdsgeest plaatsen, want het ging er toen over. Stel nou dat daar niet onze éminence grice Ivo Niehe had gezeten, maar een jongedame of jongeman van 25.”

Vervolgens Albert weer: “Ja, dat weet ik, maar dat is wat anders om het zo tegen een meisje van 17 te zeggen. Je kan ook zeggen: ‘Britney, je hebt het misschien meegekregen die voorpagina van de Rolling Stone. Is dat echt wie je bent?’ Je kunt het ook anders stellen.”

Ivo reageert live

Zelf zegt Ivo dat er destijds zowel voor als na de opnames een gemoedelijke sfeer was en dat iedereen rondom Britney tevreden was. Topfotograaf William Rutten, die destijds backstage bij de uitzending aanwezig was, noemde dat gisteren in een Instagram-post onzin. Hij herhaalde zijn verhaal gisteren in Shownieuws: “Er heerste paniek.”

Tijdens de reclame van Shownieuws stuurde Ivo een sms aan Albert. “Wat erna gebeurde weet William alleen, daar was ik niet bij. We hebben nog in alle rust besproken of het interview nog geknipt moest worden. Dat deed en doe ik ook altijd met grote gasten, maar dat werd niet nodig gevonden”, liet de NPO-ster hem weten.

Terugkijken

De Shownieuws-uitzending van woensdagavond kunt u terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen