Britt Dekker en Wendy van Dijk lijken topduo: ‘Dit is een gouden greep’

Britt Dekker en Wendy van Dijk zijn hét nieuwe presentatieduo van We Want More. Ze verschenen gisteren voor het eerst samen voor de camera en het was onmiskenbaar dat de twee chemie hebben.

We Want More © Shownieuws

Eigenlijk geldt Britt Dekker al jaren als een grote tv-belofte. Ze is bekend geworden door redelijk laagdrempelige realitytelevisie op RTL 5, maar ontpopt zich meer en meer tot een household name. SBS 6 heeft Britt op waarde geschat, legde haar vast en promoveert haar nu tot presentatrice van groot amusement.

We Want More

Britt wordt namelijk de nieuwe co-host van Wendy van Dijk in de televisieshow We Want More, dat vorig jaar zomer een groot succes was op SBS 6. Ze volgt Johnny de Mol op, die zich meer op human interest wil gaan richten en op deze manier ook een beetje uit de wind gehouden kan worden.

Het scheelt dat Britt en Wendy elkaar al goed kennen in privé, maar dat wil nog niet zeggen dat je dan ook chemie hebt als presentatieduo. Toch leek dat gisteren wel snor te zitten, toen ze samen voor de camera verschenen van Shownieuws. “Voor mij is het echt de eerste keer. Jij bent al negen jaar The Voice gewend”, zei Britt tegen Wendy.

John gunt Britt opstapje

Britt onthulde hoe ze haar presentatieplekje heeft bemachtigd. “Ik vind het heel bijzonder en heel onwerkelijk dat ik dit mag doen. Ik ben hier dus beland omdat ik de mazzel had dat Johnny andere programma’s gaat maken. Toen ineens ging het een soort van via John geloof ik dat ik dit mocht doen. Toen dacht ik: dat is echt niet normaal.”

Wendy, die sinds haar overstap van RTL naar SBS meer rust en positiviteit uitstraalt, daarop: “Maar je hebt hartstikke veel ervaring man, als je ziet wat je de laatste jaren op televisie hebt gedaan.”

Britt: “Dat is echt niet met niets te vergelijken.”

Wendy: “Dat lijkt, dat zit in je hoofd.”

Broodje kroket

Britt vindt het fijn dat ze deze eerste stappen in het grote tv-amusement kan maken naast een voor haar vertrouwd gezicht. “Ik ben ook heel blij dat ik naast jou sta. De dingen die jij heel goed kan, kan ik weer niet. Jij bent heel goed met emotie. Als ze beginnen te huilen, probeer ik echt te zeggen: ‘Wil je een broodje kroket ofzo?’ Terwijl je in het programma ook de traan wil. Die kan jij halen. Jij kan ermee omgaan. Bij mij gaat het dan helemaal mis.”

Wendy denkt dat het allemaal wel goed komt: “Ze is heel authentiek in alles wat ze doet, zegt en beweegt.”

Gouden greep

Albert Verlinde sprak na het interview met Britt en Wendy over ‘een gouden greep’. “Britt is natuurlijk toch een soort verborgen parel van de televisie, hè?”

“In het begin werd ze weggezet van: wat een raar type en weet ik veel allemaal, en soms – echt soms – gebeurt het dat iemand een overstap maakt van een zender en dat het dan ineens van alles veroorzaakt. Ze is bij Wie van de 3 ontzettend goed op haar plek. Ze stijgt boven zichzelf uit.”

Fragment

Het interview met Britt en Wendy in Shownieuws kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen