Albert Verlinde legt tv-kijker uit wat Mediacourant is: ‘Goois sufferdje’

Mediacourant blijkt door veel sterren in Hilversum aardig te worden overschat. Deze website kwam gisteren veel aan bod op televisie; de kijker had ondertussen geen idéé waar het allemaal over ging.

Albert Verlinde © Shownieuws

Speciaal voor het grote publiek legde Albert Verlinde daarom even uit wat Mediacourant nou eigenlijk is. “Mediacourant – voor het grote publiek – is een soort Goois sufferdje. Dat is eigenlijk een soort site waarbij ze tv zitten te kijken, ze zinnen uit tv-programma’s halen en er hele verhalen over houden. Daar reageren heel veel mensen op.”

Crèche

Die reacties zijn heel merkwaardig, aldus Albert. “In het begin denk je: oh, leuke reactie! Maar hoe verder je naar beneden gaat, hoe meer ze ruzie met elkaar gaan zitten te maken. Heb je dat wel eens gezien?”

Het lijkt wel een crèche, vindt de showkoning. “In het begin denk je: dat is best een leuke discussie. En onderin is het alleen maar: ‘Nee, je bent zelf een zeikerd!’ Of: ‘Nee, dat moet jij zeggen, want jij hebt geen werk!’ Dat gaat zo maar door. Dat is Mediacourant.”

Boetekleed

Mediacourant werd besproken vanwege het verzoek van Gordon om bepaalde reacties te verwijderen. Tooske Ragas: “De Mediacourant waar hij natuurlijk enorm tegen van uit het leer, hoe zeg je dat? Tegen tekeer ging.”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Ja, onder andere. Hij blijft herhalen dat het niet alleen Mediacourant is.”

Tooske: “Maar die hebben toch wel het boetekleed aangetrokken?”

Bart: “Ze hebben vandaag wel het boetekleed aangetrokken, Tooske, en een heel bericht geplaatst waarin ze ook duiden hoe zij erover denken. Ze zeggen: ‘We willen dit soort berichten eigenlijk ook helemaal niet online. We zijn al lange tijd bezig om te kijken hoe we daar van af kunnen komen en hoe we daar het best tegen op kunnen treden.’ Dat klinkt op zich heel positief.”

Sandra woest

Daar was royaltyfan Sandra Schuurhof het totaal niet mee eens. “Nou, daar kunnen ze wel iets meer hun best voor doen, want het staat natuurlijk vol met bagger over iedereen, kom op.”

Albert: “Maar bedoel je de artikelen of de reacties?”

Sandra: “Nou, de reacties, maar de artikelen worden natuurlijk wel op een dusdanige manier geschreven… Ze zeggen dat ze geen haatreacties uit willen lokken, maar ze doen toch hard hun best om die wel uit te lokken.”

Tooske: “Het heeft een cynische ondertoon de stukken die daar geschreven worden.”

Bart: “Een cynische ondertoon en die willen ze ook niet kwijt.”

Grote ruzie

Albert: “Jij zegt dit nu en als ik dan zeg: ‘Het valt wel mee!’, dan staat er morgen op Mediacourant: ‘Aanvaring tussen Sandra en Albert!'”

Sandra: “Ja: ‘Grote ruzie!'”

Albert: “Ja, dat lees je dan.”

Sandra: “Zij vinden het natuurlijk fantástisch dat het nu over de Mediacourant gaat.”

Albert: “En wij vinden het sowieso leuk dat we genoemd worden.”

Sandra: “Nou, dat maakt me geen reet uit!!!”

Hartjes voor Albert van het Gooise sufferdje, heel duidelijk deze uitleg.

Rest nog één vraag: waar hebben we in vredesnaam Sandra Schuurhof boos mee gemaakt?! Over deze powervrouw klinkt hier werkelijk niets dan lof.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen