Fidan Ekiz en Renze Klamer in de bres voor strijdende Gordon

Fidan Ekiz en Renze Klamer vinden het een goede zaak dat Gordon strijdt tegen anonieme reacties op internet. Ze steunen zijn plan om alleen nog online accounts te kunnen openen met je id-bewijs.

De Vooravond © NPO

Als controversiële BN’er ligt Gordon al jaren onder vuur, maar al die kwetsende reacties op internet is de SBS 6-ster nu helemaal zat. Dat begrijpt het De Vooravond-duo Fidan Ekiz en Renze Klamer maar al te goed. “We gaan het samen opnemen voor Gordon. Toch?”, zei Renze gisteren. Fidan: “Ja, Gordon.”

Markant figuur

Renze vervolgens: “Gordon is natuurlijk een markant figuur en markante figuren krijgen veel over zich heen op het internet. Daar weet jij ook alles van.”

Fidan: “Ja, ja.”

Renze: “Nu zit ik persoonlijk niet zo in het verhaal van dat hondje van hem, zo’n doorgefokt hondje ofzo, dat interesseert mij niet zo. Ik weet echt geen reet van honden, maar waar ik wel iets van weet is online reacties. Zijn petitie is bedoeld om mensen een id-bewijs moeten inleveren als ze een social-media-account aanmaken.”

Slecht gemodereerd

Daarmee wil Gordon voorkomen dat er doodsverwensingen en bedreigingen worden geplaatst. “Soms wordt dat slecht gemodereerd door of Twitter of een website, in zijn geval ging het om Mediacourant. Die hebben inmiddels excuses aangeboden en gaan allemaal dingen verbeteren, maar het gebeurt wel. Gordon moet ook tegen een stootje kunnen, maar ik vind het wel een heel goed idee. Wat vind jij?”

Fidan: “Ja, als het echt grensoverschrijdend is, wanneer ze gaan bedreigen, dan vind ik dat echt laf als ze dat met anonieme accounts doen. Inmiddels weet ik dat als je aangifte doet, dat ook zij gevonden kunnen worden. Mensen moeten zich daarin niet veilig wanen, maar ik ben het helemaal met hem eens.”

Celebrities

Fidan vindt het goed dat Gordon zich uitspreekt. “Je ziet vaak dat celebrities denken, talkshowhosts ook, dat ze denken: nou, ik ga daar niet op reageren, want dan komt het over alsof ik niet tegen kritiek kan en ik moet niet moeilijk doen. Nee, spreek het vooral uit!”

Renze: “Dus Gordon, behalve het hondje, ik steun je!”

Fragment

De steunbetuiging van Fidan en Renze aan het adres van Gordon:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen