‘Tragisch dat Eva Jinek irrelevante Carlo Boszhard niet afzegde’

Gijs Groenteman, de presentator van het nu al gezaghebbende mediaprogramma Media Inside, vindt dat Eva Jinek de mist in is gegaan door Carlo Boszhard vorige week niet af te zeggen voor Jinek.

Gijs Groenteman en Carlo Boszhard © Media Inside

Op dé historische nieuwsavond van vorige week – het Capitool in Washington werd bestormd – lag Eva Jinek ongelooflijk te slapen. Terwijl Op1 het hele programmaboekje omgooide en daardoor onder meer Albert Verlinde moest afbellen, liet Eva al haar reeds geplande gasten gewoon opdraven. Een misser van jewelste, vindt Gijs Groenteman.

Capitool vs TV Kantine

Terwijl Op1 torenhoge kijkcijfers scoorde met een uitzending die volledig in het teken stond van de Capitool-bestorming, zat Eva met Carlo Boszhard te kletsen over De TV Kantine. RTL-promotie verkiezen boven hard nieuws; het is door Angela de Jong reeds keihard afgestraft. En daar komt nu ook Gijs Groenteman overheen.

Gijs: “Wat ik het meest tragische vond van de hele avond, was Eva Jinek, die toch een bovengemiddelde interesse heeft in alles wat er in Amerika gebeurt. Op datzelfde moment dat deze soort mini-burgeroorlog aan het uitbreken was, had ze haar talkshow en moest ze eerst heel lang over het eerste vaccinatieprikje in Nederland praten en toen over De TV Kantine.”

Gemakzuchtig

De Media Inside-host begrijpt er niets van, aangezien Eva genoeg voorbereidingstijd had. “Het brak keurig rond etenstijd uit en er zal toch binnen een straal van tien kilometer wel één Amerikadeskundige wonen die ze even naar de studio had kunnen halen?”

Sidekick Marcel van Roosmalen: “Waarschijnlijk hebben ze toch met een soort gemak gedacht, van: we bellen Michiel Vos wel even. Die bellen ze altijd daar, dus die bellen ze dan.”

Marcel: “Zouden ze gewoon Carlo Boszhard niet durven te hebben afgezegd?”

Irrelevant

Gast Tim den Besten daarop: “Nee, De Jonge natuurlijk.” Daarmee verwijst hij naar de andere gast die bij Jinek aan tafel zat: Hugo de Jonge kwam over de eerste coronavaccinatie in Nederland praten.

Gijs: “Ja, maar ik vond Carlo Boszhard nog een tandje irrelevanter dan De Jonge op dat moment.”

Jinek heeft zelf niet gereageerd op haar misser. Ze heeft namelijk geen Twitter.

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen