Angela de Jong: ‘Eva Jinek de mist in op nieuwsavond van het jaar’

Angela de Jong vindt dat Eva Jinek behoorlijk de mist in is gegaan door haar uitzending niet volledig om te gooien op de historische dag van de Capitool-bestorming. Dat oordeelt ze in het AD.

Angela de Jong © RTL

Ondanks de bestorming van het Capitool in Washington, besloot Eva Jinek gisteren om haar uitzending vrijwel volledig door te laten gaan zoals gepland. Er werd weliswaar afgetrapt met vijf minuten Erik Mouthaan, maar daarna ging het al snel over onderwerpen als corona en De TV Kantine. Op1 ging wél volledig over Washington en speelde Jinek qua kijkcijfers vol-le-dig naar huis.

Ironisch

Angela de Jong vindt het ironisch dat Eva Jinek haar gast Hugo de Jonge kritisch aan de tand voelde over waarom hij niet wendbaar is gebleken in de voorbereidingen van de coronavaccinatie, terwijl haar eigen talkshow ‘de flexibiliteit van een mammoettanker’ toonde. “En dat uitgerekend op dé nieuwsavond van het jaar.”

Eva moet zich er zelf ook wel rot over voelen, denkt Angela. “Diep in haar hart moet Eva Jinek als journalist en geboren Amerikaanse, het toch ook te karig hebben gevonden om de historische toestand in Amerika af te doen met twee belletjes naar Erik Mouthaan en Michiel Vos.”

Scheet

Ze heeft de plank misgeslagen, vindt Angela. “Hoeveel aandacht heeft ze afgelopen maanden niet besteed aan de strijd tussen Trump en Biden? Elke scheet in de campagne was aanleiding om haar show mee te openen. Maar nu er echt geschiedenis werd geschreven, zat zij met Carlo Boszhard te babbelen over het nadoen van Robert ten Brink en Doutzen Kroes.”

Kennelijk is RTL-promotie belangrijker dan historisch nieuws, wil Angela zeggen. “Ik hoop niet dat Eva dezelfde denkfout gaat maken als haar voorgangers.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen