Geert Wilders boos over uitspraken Wopke Hoekstra bij WNL op Zondag

Geert Wilders ergert zich enorm aan de uitspraken die Wopke Hoekstra zondagochtend heeft gedaan in de Rick Nieman-show WNL op Zondag. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter.

Geert Wilders en Wopke Hoekstra © RTL, NPO

Wopke Hoekstra maakte er in de NPO 1-show geen geheim van dat hij er niet om staat te springen om te regeren met de PVV van Geert Wilders. “Het CDA kan alleen regeren met partijen die de rechtsstaat serieus nemen, en het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV is geen aanbeveling om samen op weg te gaan”, zei de CDA-leider.

‘Niet goed voorstelbaar’

Wel of niet regeren met de PVV is voor het CDA een zeer gevoelig thema. De gedoogconstructie in kabinet Rutte-I heeft de partij gespleten en sindsdien is voor veel CDA-leden een nieuwe samenwerking met Geert Wilders uit den boze.

Op de vraag of de kersverse partijleider Hoekstra regeren met de PVV uitsluit is hij dan ook helder: “Ik heb hun nieuwe programma gescand en dat is geen aanbeveling om samen op weg te gaan.”

De-islamisering

Wilders gaf dit weekend in De Telegraaf te kennen dat hij openstaat om mee te regeren in het volgende kabinet. Hij komt in zijn nieuwe verkiezingsprogramma met een aantal stellige maatregelen op het gebied van ‘de-islamisering’, waaronder een minister van Immigratie, Remigratie en De-islamisering en een verbod op het dragen van hoofddoekjes in overheidsgebouwen.

D66-leider Sigrid Kaag schreef zaterdag op Twitter dat Wilders zich met zijn nieuwe partijprogramma buiten onze Grondwet plaatst en honderdduizenden Nederlanders vernedert. Op de vraag of Hoekstra dat ook zo ziet antwoordt hij: “Als je kijkt wat daarin staat, dan lijkt het mij niet goed voorstelbaar dat we met de PVV gaan regeren. Dat ligt totaal niet voor de hand.”

Wilders boos

Hypocriete uitspraken, vindt Wilders dat. “Hoekstra, Rutte, Asscher en Wiebes hebben met de toeslagenaffaire de rechtsstaat om zeep geholpen en ons nu de les lezen? De kiezer zal zijn stem duidelijk laat horen op 17 maart!”

Hij plaats ook een foto waarop Wopke Hoekstra voor het tijdschrift van Linda de Mol poseert met onder meer de in opspraak geraakte rapper Akwasi (zie onderstaand). “Hoekstra: PVV niet aanvaardbaar. Akwasi wel”, schrijft hij erbij.

Tweet

De tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen