Op1 zegde Albert Verlinde af na Capitool-rellen: ‘Ik ben niet boos’

Albert Verlinde is er niet boos over dat hij woensdagavond op het allerlaatste moment werd afgezegd door Op1 vanwege het nieuws over de bestorming van het Capitool. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws.

Albert Verlinde © SBS Shownieuws

Eigenlijk zou Albert Verlinde op de avond van de historische Capitool-bestorming aanschuiven in Op1 om te praten over zijn carrière in de lokale politiek van Vught. Hij stond op het punt om de taxi in te stappen toen de redactie van het programma hem afbelde. Hij is daar niet boos over geworden.

Bijna in taxi

Albert was al bijna onderweg. “Ik zou eigenlijk bij Op1 zitten om te praten over mijn magistrale politieke carrière en dat was leuk. Het was ook al aangekondigd om 20.30 uur enzo, maar om 21.15 uur zat ik op de bank klaar om door de taxi te worden opgehaald en toen ging de telefoon.”

De showkoning werd keihard afgezegd. “Ze zeiden: ‘Ja, heel vervelend, maar we bellen je af in verband met Amerika.’”

Er volgde een begripvolle reactie van Albert. “Ik zei: ‘Nou, goed dat je afbelt. Ik zou het namelijk verschrikkelijk hebben gevonden als jullie gewoon de show uitgezonden hadden die je gepland had voor vanavond en ik daar had gezeten over de installatie in de gemeenteraad van Vught, terwijl er een soort coupe in Amerika aan de gang was.’”

Jinek

Collega Guido den Aantrekker: “Wat bij Eva Jinek wél gebeurde.”

Albert: “En dat is het! Als je daarnaar kijkt, denk je: Op1 deed het fantastisch. Ze hebben ook heel hoge kijkcijfers gescoord. Jinek bleef heel raar gewoon doen wat in het draaiboek stond. Er was alleen een telefoontje met Michiel Vos.”

Op1 wist op de avond van de Capitool-bestorming maar liefst 1,6 miljoen kijkers te boeien, terwijl Jinek genoegen moest nemen met 879.000 kijkers.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen