Strijder: Matthijs van Nieuwkerk verslaat coronavirus, keert terug op tv

Het immuunsysteem van Matthijs van Nieuwkerk heeft het coronavirus knock-out geslagen. Na elf dagen is de grootste ster van BNNVARA coronavrij en dat betekent dat hij terugkeert op de buis.

Matthijs van Nieuwkerk © NTR

Het was elf dagen geleden even goed schrikken: een avond voordat de tweede aflevering van Matthijs Gaat Door te zien zou zijn, werd bekend dat gastheer Matthijs van Nieuwkerk het coronavirus had opgelopen. Matthijs Gaat Door ging niet door en ook afgelopen weekend was het nog niet zo ver. Nu kringelt eindelijk de witte rook uit de schoorstenen van BNNVARA.

Genezen

Strijder Matthijs van Nieuwkerk is hersteld van het coronavirus, laat de omroep weten in een kort en bondig statement. “Matthijs van Nieuwkerk is genezen van het coronavirus. Daarom zal de uitzending van zaterdag 23 januari doorgaan”, aldus de omroep over Matthijs Gaat Door.

Matthijs Gaat Door werd in het eerste weekend van Matthijs’ genezingsproces vervangen door de Anita Witzier-show Nieuwe Boeren en afgelopen zaterdag werd een ingelaste uitzending van Op1 uitgezonden op het plekje dat Matthijs vrij liet. Dit weekend krijgen we Matthijs zélf gewoon weer te zien.

Laconiek

Voordat Matthijs getroffen werd door corona, was hij nog heel erg laconiek over het virus, merkte Paul Witteman vorige maand op. Zelf is de grijze presentator doodsbang voor het virus en het bevreemdde hem dan ook dat Matthijs dat niet was toen hij bij hem aan tafel zat.

Paul zit in maart, aan het begin van de coronacrisis, al bibberend in DWDD. “Matthijs van Nieuwkerk en André van Duin, die ook te gast was, deden daar laconiek over. Dat verbaasde mij, omdat Youp van ’t Hek, vriend van Matthijs, een week eerder in het ziekenhuis was opgenomen”, zei hij vorige maand.

Uitzending

Matthijs Gaat Door is zaterdag om 21.40 uur te zien op NPO 1. Het programma belooft ‘humor, muziek en andere verrassingen’. “En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen