Youp van ’t Hek wil shows niet laten verminken door John de Mol

Youp van ’t Hek moet er niet aan denken om zijn shows uit te laten zenden door het SBS 6 van John de Mol. Hij begrijpt niets van cabaretiers die voor Talpa-verminking kiezen, zegt hij in de VARAgids.

Youp van 't Hek © BNNVARA

Steeds meer cabaretiers kiezen voor de dikke portemonnee van John de Mol. SBS 6 zendt momenteel tot half maart zogenoemd topcabaret uit; de voorstelling van Brigitte Kaandorp trok afgelopen weekend maar liefst een miljoen kijkers. Youp van ’t Hek krijgen we echter niet te zien op de zaterdagavond van SBS 6.

‘Verminking door Talpa’

Youp moet er niet aan denken om in zee te gaan met Talpa Network. “Ik wil zo graag oprecht weten waarom artiesten kiezen voor SBS. Het antwoord zal ongetwijfeld ‘geld’ zijn. Dat snap ik. John betaalt tien keer beter dan die gierige BNNVARA en na een publiekloos coronajaartje hoef je mij dat niet uit te leggen.”

Hij vervolgt: “Maar wat ik wel wil weten, is waarom de grappenmaker zijn of haar programma zo bruut en liefdeloos laat verminken door die gruwelijke reclameblokken. Die worden vaak zomaar middenin een zin gestart. Daarbij staat het geluid van die verschrikkelijke spotjes altijd keihard waardoor je van je bank geblazen wordt.”

Erland en John

Welke boodschap heeft Youp voor Talpa? “Ik zou aan zenderbaas John of zijn smaakvolle rechterhand Erland willen vragen: ‘Kan dat niet subtieler? En waarom moet zo’n blok zo lang? Zijn die artiesten zo duur? Of hebben jullie zo’n hekel aan jullie artiesten dat jullie de shows met opzet keihard laten verknallen?'”

Youp maakte enkele weken geleden voor het laatst een oudejaarsconference voor NPO 1. Hij was met 2,7 miljoen kijkers de grote winnaar van de tv-avond.

De VARAgids-column van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen