Paul Witteman doodsbang: ‘Komt het coronavaccin op tijd voor mij?’

Paul Witteman (74) maakt zich vreselijk veel zorgen over het coronavirus. Hij vreest soms dat het coronavaccin niet op tijd zal komen voor hem. Dat zegt de presentator in de VARAgids.

Paul Witteman © Annemieke van der Togt

Het coronavirus houdt Paul Witteman behoorlijk in zijn greep. Hij sprak zijn bezorgdheid eind maart al uit in de allerlaatste De Wereld Draait Door. “Matthijs van Nieuwkerk en André van Duin, die ook te gast was, deden daar laconiek over. Dat verbaasde mij, omdat Youp van ’t Hek, vriend van Matthijs, een week eerder in het ziekenhuis was opgenomen.”

Paul vreest overlijden

Paul was nadrukkelijk wél bang. “Dit is toch iets anders, bijna iets ritueels. Een straf voor ons consumentisme. Ik hou er tot op de dag van vandaag rekening mee dat ik plotseling heel hard ga hoesten en dat het leven er dan niet leuk meer voorstaat.”

De presentator blijkt een behoorlijke zwartkijker. “Ergens in maart was ik in Parijs en zei tegen mijn vriendin: ik heb zomaar het gevoel dat dit de laatste keer is dat ik hier ben.”

Vaccin

De BNNVARA-ster kan niet wachten op het coronavaccin. Hij is alleen doodsbang dat het misschien wel te laat komt voor hem, zegt hij. “Ik denk steeds: komt dat vaccin wel op tijd? Al die mooie dingen die het leven mij biedt, en dat zijn er heel wat, komen na een nederlaag van het virus niet automatisch terug.”

Paul kan pas weer rustig slapen als hij en zijn naasten zijn gevaccineerd. “Stel dat mijn oudere broer ernstig ziek wordt, hij is 82, dan ontstaat er een gat in mijn leven dat voor alles waar ik mee bezig ben gevolgen heeft.”

Het VARAgids-interview met Paul Witteman kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen