Lak aan avondklok: wandel-BN’ers houden theekransje bij Jinek

Eva Jinek maakt vrienden in BN’er-land. De RTL 4-ster is flink aan het strooien met ontheffingen van de avondklok: zo zaten er gisteren vier BN’ers aan haar tafel om te praten over hun wandelhobby.

Daphne Bunskoek en Aaf Brandt Corstius © Jinek

RTL beloofde vorige week nog om, net als Op1, kritischer te gaan selecteren op talkshowgasten nu er een avondklok geldt in ons land. “We gaan minder gasten uitnodigen in de studio en ook vaker gebruikmaken van bijvoorbeeld videoverbindingen”, liet televisiedirecteur Peter van der Vorst weten. Nou, die memo is niet aangekomen bij Eva Jinek.

Wandelhobby

Het is echt ongelooflijk voor welke non-items Eva Jinek haar collega-BN’ers trakteert op ontheffingen van de avondklok. Er zaten gisteren maar liefst vier (!) BN’ers aan haar tafel om te praten over wandelen: Miljuschka Witzenhausen, Aaf Brandt Corstius, Daphne Bunskoek en Rayen Panday.

Miljuschka vertelde dat ze elke dag 10.000 stappen wil zetten. Als ze ’s avonds op de bank zit en ontdekt dat ze maar 8.500 stappen heeft gezet, dan gaat ze direct de deur uit. “Dan ga ik gewoon rondjes lopen in de tuin met mijn hond tot ik toch 10.000 stappen heb.”

Collega-BN’er Daphne wandelt ook elke dag. Sterker nog: ze heeft er hele vakanties omheen gebouwd, vertelde ze in de uitzending.

Eva’s excuus

De naamtitels die onderin beeld verschenen tijdens de gesprekken met de vier BN’ers bewezen op zichzelf al dat het viertal daar ontzettend niet-essentieel zat te wezen. ‘Wandelt elke dag’, stond er bij Daphne. En bij Aaf: ‘Wandelt elke dag een uur.’

Het excuus van Eva voor dit onderwerp? Corona. Wandelen in coronatijd zou goed zijn voor de geest. “We praten er nu natuurlijk op een luchtige manier over, maar ik denk voor mensen die in psychische nood zijn – in welke vorm dan ook… Ehh, we weten ook dat bewezen is dat een beetje lopen bij een milde depressie en bij milde klachten dat het kan verlichten.”

Kritiek

Heel goed van Eva om wandelen in coronatijd te stimuleren, maar moet dat met vier BN’ers aan haar talkshowtafel? Heeft Olga Commandeur thuis geen webcam staan?

Er wordt op de Twitter-pagina van Jinek kritisch gereageerd. “Noodzakelijke terzake doende gasten/onderwerpen, is dat nu echt zo moeilijk?”, vraagt Lieke zich af. En iemand anders: “Wel nodig om voor dit onderwerp 4 gasten uit te nodigen inderdaad.”

Ook Birgit vindt het gek. “Dacht dat er alleen noodzakelijke gasten in een avondklok-talkshow zouden komen. Maar er komen er nu dus vier om over wandelen te praten.”

Anders: “Ja dit vind ik ook niet normaal! Dit is totaal niet urgent ofzo.”

Media Inside

NRC-columnist Marcel van Roosmalen riep talkshows gisteren nog op om ‘alleen nog maar terzake doende deskundigen’ uit te nodigen. “Misschien is dat te optimistisch: voortaan alleen nog maar deskundigen die (…) Peter van der Vorst deskundig vindt. Zelf zou ik voor een andere jury pleiten”, schreef hij vol cynisme.

Al met al dus een leuk onderwerp voor de aankomende aflevering van Media Inside, het programma waarin Marcel samen met Gijs Groenteman de tv-week beschouwt. Het zou best spannende tv opleveren: de man die Aaf Brandt Corstius thuis op de bank achterliet om bij Jinek over haar wandelhobby te praten, is namelijk Gijs Groenteman.

Fragment

Wandelende BN’ers bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen