Sander Schimmelpenninck kijkt neer op Dave Roelvink

Sander Schimmelpenninck had eind juli in een veelbesproken aflevering van Op1 een viertal influencers te gast die kritisch waren over de coronaregels, waaronder Dave Roelvink. Twee maanden later riep Sander in een column in de Volkskrant ineens dat je influencers niet zomaar een podium moet geven. “Meningen die geen publiek verdienen, hebben dankzij sociale media opeens een publiek gekregen“, klaagde hij. Nu neemt Sander alsnog afstand van het ‘Roelvinkje’ dat aan zijn talkshowtafel zat.

Sander blijkt eigenlijk een beetje op Dave Roelvink neer te kijken. “Feike Sijbesma ging toen in discussie met een van de Roelvinkjes. Ik ben even kwijt welke. Wesley of Marvin, weet ik veel hoe ze heten“, zegt hij denigrerend. “Dat was best wel leuke tv.”

Het zijn heel oninteressante types, vindt Sander, die ook wijst naar het optreden van Famke Louise in Jinek. “Ik weet ook niet of ik haar als redactie van Jinek had uitgenodigd. Iedereen wist wat daar ging gebeuren. Het was 90 procent leedvermaak en 10 procent journalistiek wat daar gebeurde.

Zo’n Dave Roelvink en Famke Louise wil je helemaal niet horen praten, aldus Sander. “Zo’n Roelvink en zo’n Famke Louise, daar had ik ook nog nooit van gehoord, hun mening is niet waardevol.

Sander luister niet naar dit soort mensen. “Ik ben fundamenteel niet geïnteresseerd in de mening van een influencer. Ik weet niet wat die Famke Louise doet, maar ik zag alleen maar een paar halfnaakte foto’s op Instagram. Dat zal dan wel zijn waarom ze bekend is geworden. O, ze zingt ook nog? Prachtig. Ze is in elk geval niet bekend geworden op basis van haar intellectuele bijdrage.”

Kijkt Sander trouwens nog wel eens naar Op1? “Nee, maar dat deed ik toen ook al niet. Ik ben een ochtendmens, ik vind het veel te laat.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen