Sander Schimmelpenninck kijkt neer op Dave Roelvink

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 11:45

Sander Schimmelpenninck had eind juli in een veelbesproken aflevering van Op1 een viertal influencers te gast die kritisch waren over de coronaregels, waaronder Dave Roelvink. Twee maanden later riep Sander in een column in de Volkskrant ineens dat je influencers niet zomaar een podium moet geven. “Meningen die geen publiek verdienen, hebben dankzij sociale media opeens een publiek gekregen“, klaagde hij. Nu neemt Sander alsnog afstand van het ‘Roelvinkje’ dat aan zijn talkshowtafel zat.

Sander blijkt eigenlijk een beetje op Dave Roelvink neer te kijken. “Feike Sijbesma ging toen in discussie met een van de Roelvinkjes. Ik ben even kwijt welke. Wesley of Marvin, weet ik veel hoe ze heten“, zegt hij denigrerend. “Dat was best wel leuke tv.”

Het zijn heel oninteressante types, vindt Sander, die ook wijst naar het optreden van Famke Louise in Jinek. “Ik weet ook niet of ik haar als redactie van Jinek had uitgenodigd. Iedereen wist wat daar ging gebeuren. Het was 90 procent leedvermaak en 10 procent journalistiek wat daar gebeurde.

Zo’n Dave Roelvink en Famke Louise wil je helemaal niet horen praten, aldus Sander. “Zo’n Roelvink en zo’n Famke Louise, daar had ik ook nog nooit van gehoord, hun mening is niet waardevol.

Sander luister niet naar dit soort mensen. “Ik ben fundamenteel niet geïnteresseerd in de mening van een influencer. Ik weet niet wat die Famke Louise doet, maar ik zag alleen maar een paar halfnaakte foto’s op Instagram. Dat zal dan wel zijn waarom ze bekend is geworden. O, ze zingt ook nog? Prachtig. Ze is in elk geval niet bekend geworden op basis van haar intellectuele bijdrage.”

Kijkt Sander trouwens nog wel eens naar Op1? “Nee, maar dat deed ik toen ook al niet. Ik ben een ochtendmens, ik vind het veel te laat.

Foto: NPO
36 Reacties op “Sander Schimmelpenninck kijkt neer op Dave Roelvink”


 1. Mevrouw Post van Gisteren

  Geen influencers dan ook geen domme schimmeltjes!

 2. kritisch avro-lid

  De mening van Famke en Dave is inderdaad te nietszeggend om daar aandacht aan te besteden. Maar de mening van een ietwat wereldvreemde Quote kakker, lijkt me ook niet echt interessant

 3. Miriam

  Ik ook.

 4. Karbonade

  Gister zag ik B-artiest Wolter Kroes ook zijn zegje doen over het functioneren van Rutte in Op1.
  Die talkshows zijn gewoon satire.
  Valt niet meer serieus te nemen.

 5. Geox

  Sander is zelf ook niets anders dan een influencer?

 6. darius

  Prachtig zo’n tegendraadse mening. Hij heeft 100% gelijk. Plaatsvervangende schaamte dat de domheid een prominent podium krijgt op de zwaar gesubsidieerde 1-2-3 media.Maar ja de redactie van de talkshows bestaat uit gemberthee drinkende soja-jongens en veganistische paardenmeisjes en de uiterste leeftijd is een jaar of dertig.

 7. Wilfred Gemeen

  Dat ziet Sander dan wel weer goed. Is dit trouwens dezelfde Sander die moeite heeft met negatieve socials over zijn tv en podcast optredens en er geen moeite mee heef om anderen af te fakkelen? #hypocriet

 8. Joop

  Bron?

 9. DuraMeter

  Is Sander niet uit hetzelfde hout gesneden als al die andere influencers?
  De een wat dommer dan de andere maar toch..

 10. Lulo

  zegt de influencer met zijn podcasts…

 11. Henry

  In deze heeft Sander 100% gelijk

 12. Hermann Boring

  Ik wist niet dat Dave zo klein was.

 13. Daan

  Sander Schimmelpenninck vind ik een arrogante dwaas, maar ik ben het in dit geval helemaal met hem eens.

  Zwakbegaafde recidivisten als een Dave Stronvlieg en de zwakbegaafde platgespoten botox griezel Famke Louise zijn zo ontzettend dom, daar is geen kruid tegen gewassen. Het enige wat je dan kunt dan wel zou moeten moet doen is deze stakkers loskoppelen van het aandachtsinfuus.

 14. Jort

  Die kleine reutelkeutel van me toch, haha….. 1,5 meter hoog maar praatjes voor 10.

 15. Sjaak echt

  Sander Schimmelpenninck is bekend geworden door zijn pedo-praktijken.

 16. Liever Kips in mijn bips, dan gewone leverworst

  Aldus zegt de ene oninteressante persoon over de andere.
  Jonckheere Schimmelpenisch is vooral een tweederangs imitatie van Jort Kelder.
  Dus begrijpelijke dat Op1 die tuinkabouter er uitgeflikkerd heeft voor de real deal.

 17. Coolio

  Gisteren bij Op1 een optreden van Wolter Krous en die mensen aan tafel zitten erbij alsof ze live Frank Sinatra zien optreden. Het was komisch om te zien.

 18. Ronald

  Is de redactie weer aan het Sander bashen….

 19. Nick

  Ironisch dat een dwerg op iemand neer kijkt.

 20. jmp

  Goh, toch nog iets waarover we het met deze blaag eens kunnen zijn.

 21. Findi Fendi

  Famke heeft meer verdiend dan al deze nietsnutten die hier reageren en Sander Schimmeltokkie bij elkaar.

 22. Donald Dumb

  Domke Louise is ook iemand die berooid uit de Covid 19 crisis zal komen. Niemand zal dr denk ik nog willen boeken.
  En Findi Fendi. Hoe weet je dat? Ben je haar boekhouder? Miljonair zal ze zeker niet zijn…

 23. Donald Dumb

  En Sander Schimmelpennick heeft in deze helemaal gelijk overigens…
  Niemand kende Famke Louise nu kent iedereen haar als erg dom ratelend meisje van een of andere hashtag en bij Jinek…

 24. Rudolfo

  Stop making stupid people famous.

 25. Peter

  @ xxxx aka Donald dumb aka kwelgeest
  je bent al jaren dood
  Zoek het licht
  Je bent aan het dwalen
  Elke dag weer
  Het houdt nooit op
  Zoek het licht

 26. Donald Dumb

  Ik heb het licht gevonden,Peter
  Moest alleen even een schakelaar omzetten…

 27. Master Beer

  De mening van Sander Schimmelpiemel interesseert me nog minder dan die van Dave Roelvink.

 28. Blinde Herdershond

  Sander Schimmelpenninck kijkt op iemand neer. Dat is heel knap als je 1.50 meter bent.

 29. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  S.S. heeft gelijk!

 30. aammehoela

  Dat de sociale media en influencers enkel schadelijk zijn, blijkt wel uit het feit dat het echte nieuws ineens fake is en het verzonnen nieuws als “waar” wordt bestempeld. Een groot gevaar voor de democratie. Bij Een Vandaag een reportage over het feit dat de NOS alle stickers van hun wagens uit veiligheid heeft laten weghalen. Gisteren een oud CIA-directeur die het ook over al die onzinnige sociale media had en het gevaar ervan. Zodra die Trump van het Home Office weg is moet er zo snel mogelijk aan de Amerikanen duidelijk worden gemaakt dat bv. Qanon of hoe dat ook mag heten alleen maar onzin en leugens verspreidt. Dit kan niet onder Trump omdat deze president al het echte nieuws enkel “fake” noemt en zijn leugens en misleidingen als de waarheid bestempeld. Laatste tweet die uiteraard weer verwijderd werd. De moord op Bin Laden zou niet echt gebeurd zijn…………

 31. anoniem

  @ammahoela

  Daar ben ik het niet mee eens. “Echt nieuws” bestaat niet, het blijft altijd een weergave ervan. Die al dan niet door de makers gekleurd wordt.

  Het NOS Journaal vind ik zelf in de afgelopen 20 jaar erg verrechtst. En dat komt wellicht omdat we alweer jaren een nogal rechtse overheid hebben.

  Social media zie ik als een aanvulling op het dagelijkse nieuws. “Influencers” zeggen me echter weinig met al hun fake likes en volgers.

  Kritisch het nieuws volgen en niet zomaar alles voor waar aannemen en te toetsen aan meerdere bronnen, is denk ik het beste. Je zou dat eigenlijk al op de basisschool moeten leren.

  Mijn eigen ervaring was dat toen ik mijn geschiedenisleraar leugens vond verspreiden, ik als een lastige leerling werd gezien.. :-)

 32. Wyatt

  En hij heeft nog gelijk ook… Al die nietszeggende figuren in de spotlights steeds.

 33. critikast

  Alle influencers besmetten, dan zijn we even van hen af !

 34. Sven L.

  Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Dave is wel gezellig aan de bar hoor! Pick your battles zegmaar.

 35. colette

  Met Sander eens al die imbecielen krijgen een podium

 36. Chelsey

  Dave Roelvink kijkt op zijn beurt, net zoals velen anderen trouwens ook, totaal niet naar een mislukt rijkeluiszoontjes op zoals jij! Zo één die met zogenaamd zielige omhooggevallen valse praatjes het verschil denkt te kunnen gaan maken in het gedachtengoed van anderen! Per slot van rekening ben jij ook maar slechts een uiterst slap vies miezerig Pedo Piemeltje, dat al dénkt een Podcast-held te kunnen zijn zodra het hem 300K oplevert? Het ziekelijke daarvan is dat het Piemeltje reeds stinkt van het beschimmeld oud geld stinkt! Pas op de plaats dus beste Sandertje, en gauw je vriendinnetje in Zweden gaan bezwangeren! Als graaf broek poepie kan dat nogal een vervelend lastig klusje voor je worden! Blijf daar dan maar gelijk voorgoed, want je wilde toch ó zo graag meer tijd gaan doorbrengen met je Zweedse Prinsesje om dat “begeerde” gezinnetje van je te stichten?! Immers heb je als adelijk mislukt nakomelingetje dat als “journalist” ontslagen is bij Op1 en Quote nu ruim voldoende de tijd daarvoor gekregen, beste Schimmel?! of miet soms?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.