Hugo de Jonge niet in oliebollenpak The Masked Singer

Hugo de Jonge zat op oudejaarsavond níet in de RTL 4-show The Masked Singer. Er werd volop gespeculeerd dat hij in het oliebollenpak zou zitten, maar daar bleek Richard Groenendijk in gepropt.

The Masked Singer © RTL

Zorgminister Hugo de Jonge ontpopte zich in de decembermaand tot een soort televisiester: hij zat zingend in Beau, zingend in All You Need Is Love en besloot tot overmaat van ramp ook nog eens de beste vriend van Anna Nooshin te interviewen op YouTube. Een optreden in The Masked Singer kon niet uitblijven, dacht men.

Sylvana

Sylvana Simons zette volop in op een verrassingsoptreden van Hugo. “Het zou me zó niet verbazen als er op oudjaar een zekere Zorgminister in zo’n Masked Singer-pak blijkt te zitten”, twitterde de politieke diva.

Telegraaf-sterjournalist Eline Verburg sloot het ook niet uit: “Ik ben wel kapotbenieuwd of Hugo de Jonge morgen inderdaad in het oliebollenpak zit bij The Masked Singer.”

En NieuwNieuws-journalist Jelmer Visser: “Als Hugo de Jonge vanavond in het pak van de masked singer blijkt te zitten, roep ik de revolutie uit.”

Overexposure

Alle gekheid op een stokje: de kritiek op de tv-marathon van Hugo de Jonge is fors. Ton F. van Dijk, voormalig zenderbaas van NPO 1, vindt het echt te ver gaan. “Zou Hugo de Jonge de eerste politicus zijn die het partijleiderschap heeft opgegeven om meer tijd te hebben voor tv-optredens?”, bitcht hij.

De onderliggende kritiek van Ton is serieus. “Ik doel op zijn optredens bij al die andere programma’s waar hij liedjes zingt. Hij is teveel op televisie, het draait teveel om zijn persoon en er wordt te laat begonnen met vaccineren. Het gaat om de ‘overexposure’ die in zijn geval leidt tot enorme irritatie, ook bij zijn eigen partij trouwens.”

Cut the crap, wil Ton zeggen. Of, in het Nederlands: snijd de rotzooi. “Een weloverwogen communicatiebeleid waar de minister functioneert als boegbeeld, zakelijk en geserreerd zou goed zijn.”

Wie zaten wél in de pakken?

Even terug naar de Koreaanse hysterie van The Masked Singer. Wie zaten er op oudejaarsavond namelijk allemaal wél in de pakken? Als u het programma nog wil terugkijken, scroll dan snel terug naar boven, want hieronder volgt de onthulling:

  • Oliebol: Richard Groenendijk
  • Sneeuwpop: Frans Bauer
  • Klok: John van den Heuvel
  • Champagnefles: Edsilia Rombley
  • Vuurwerk: Caroline Tensen

Oliebol

Het optreden van de oliebol:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen