Rick Brink laat Lucille Werner vallen: ‘Ze is presentatrice, geen politica’

Rick Brink, die in een tv-show van Lucille Werner door Hugo de Jonge werd gekroond tot Minister van Gehandicaptenzaken, laat haar keihard vallen nu ze hem van de CDA-lijst heeft gekukeld.

Rick Brink en Lucille Werner © NPO

Eigenlijk was het de bedoeling dat Rick Brink op een verkiesbare plek zou komen op de CDA-lijst, maar in oktober kwam Lucille Werner daar ineens tussen. Zij zet zich net als Rick Brink in voor gehandicaptenzaken, maar is een bekender en dus aansprekender gezicht voor op de kieslijst. Lucille staat nu op tien, Rick werd in de onderste regionen gezet. Hij trok zich daarna terug.

Ernstig verbaasd

Rick vindt de keuze van CDA onrechtvaardig. “Ik heb wel nagedacht, van… Hoe kan dit? Ik heb een behoorlijke basis aan politieke ervaring. Ik heb veel dingen gedaan in de provincie, was fractievoorzitter in gemeenteraden”, zegt hij in De Stentor. “Met andere woorden: ik heb veel politieke ervaring.”

En dan ingeruild worden door iemand die vooral bekend is van graaien uit de ballenbak van Lingo: vrij pijnlijk. “Lucille is een presentatrice, maar geen politiek dier. Tenminste, dat heb ik nog niet gezien. Heeft ook geen politieke ervaring. Die kwam erbij. Laat ik het zo zeggen: ik was ernstig verbaasd.”

‘Wat dóet het CDA?!’

Voelt hij zich niet genaaid? “Ja, ja… Zo zou je het kunnen zeggen. Of… Nou ja… het blijven jouw woorden, natuurlijk. Aan de andere kant is het ook zo: iedereen mag solliciteren. Ook Lucille, dus ik verwijt haar ook niets, dat heb ik haar gezegd.”

“En, mijn sollicitatie was net als die van Lucille geheim gegaan. We wisten het niet van elkaar. Daarom dacht ik alleen: CDA-bestuur, wat ben je nou aan het doen? Zij wisten alles wel en besloten het.”

Oren krabben

Bovenop dit alles komt nog eens de negatieve publiciteit rondom Lucille. Het is duidelijk geworden dat de presentatrice flink heeft lopen graaien in de kas van haar eigen goede doel.

Rick eerder in de Weekend: “Dit lijkt me niet goed. Als ik de partij was, zou ik me nog eens goed achter de oren krabben. Dan denk ik: misschien toch niet zo handig van het CDA. Ik weet niet of het daar wel goed gaat. Met alle respect, maar dit is al een hele tijd in het nieuws en het gaat maar door.”

Vriendendienst

Het zal Rick vooral pijn doen dat Lucille’s plekje op de kandidatenlijst het gevolg is van een vriendendienst. “De normale selectieprocedure heeft ze overgeslagen. Ze is enkel bij hem thuis geweest voor een ‘sollicitatiegesprek'”, meldde een insider onlangs.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen