Maik de Boer in De Slimste Mens, vrienden en familie weten van niets

De excentrieke tv-stylist Maik de Boer duikt vanavond op als kandidaat in De Slimste Mens. Voor zijn vrienden en familie is dat een grote verrassing, onthult hij in een aankondiging op de socials.

Maik de Boer © De Slimste Mens

Maik de Boer heeft zijn naasten bewust niets verteld over zijn deelname. “Ik heb mijn omgeving niet verteld dat ik meedoe aan De Slimste Mens, want ik vind het des te leuker als ze echt verrast worden, want ik denk dat zo’n beetje 99 procent van mijn vriendenkring zegt: ‘No way, deze man gaat echt niet meedoen aan De Slimste Mens.’”

Flirten met Maarten

De uitnodiging van De Slimste Mens greep Maik met beide handen aan. “Toen ik werd gevraagd, zag ik dat als een enorm compliment. Ik hou van spelletjes, maar stiekem: ik val ook een beetje op nerds, dus ik vind een man als Maarten van Rossem heel aantrekkelijk.”

Gaat hij Maarten proberen te versieren? “Ik zal niet direct gaan flirten, maar ik ga wel opletten wat Maarten van Rossem te zeggen heeft, want die informatie vind ik heerlijk. Ik vind het fantastisch als mensen mij kunnen verrijken met kennis.”

Zenuwen

Hoe heeft Maik zich voorbereid? “Ik heb zo’n tien afleveringen teruggekeken van De Slimste Mens. Dus eerlijk is eerlijk: we beginnen nu, maar ik kan die koppen al lang niet meer zien. Dus ik hoop dat het helpt!”

“De zenuwen voor dit soort programma’s komen eigenlijk pas als je in het decor zit. Als de presentator aanwezig is en de deskundige Maarten. Wow, dan begint het hartje toch wel wat harder te kloppen.”

Tegenstanders

Maik neemt het op tegen Tijl Beckand en PvdA-Europarlementariër Mohammed Chahim. De uitzending begint vanavond om 20.25 uur op NPO 2.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen