Week na felle Op1-ruzie: Pete Hoekstra ontploft níet bij Eva Jinek

Zes dagen na zijn felle ruzie aan tafel bij Op1, zat Pete Hoekstra gisterenavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Daar sprong de Amerikaanse ambassadeur níet uit zijn republikeinse velletje.

Pete Hoekstra © RTL

Pete Hoekstra was vorige week zwaar beledigd toen Jort Kelder in Op1 een cynisch grapje maakte over de bestorming van het Capitool door de iets te fanatieke aanhangers van Donald Trump. “Sorry, ik moet het zeggen: ik vind dat je opmerking extreem bot was”, zei hij, waarna de rest van het interview ijzig koud verliep.

Gemoedelijk

Het gesprek tussen Pete Hoekstra en Eva Jinek verliep gisteren veel gemoedelijker. Het lukte Eva echter ook niet om Pete’s mening over de laatste fase van Donald Trumps presidentschap los te peuteren. “Ik heb dat al eerder besproken: ik kan geen kritiek geven op de president. Ik zit hier als overheidsbeambte.”

Straks is dat wel anders, legde Pete uit. “In acht dagen ben ik weer een privépersoon en dan kan ik weer vrijuit spreken. Dat is volgende week woensdag om één minuut over twaalf.”

Eva: “Klink je heel anders als ik je tegen die tijd bel?”

Pete: “Ik zal dan dingen die ik heel graag zal zeggen die ik nu niet kan zeggen.”

Verwijzing naar Jort

Pete gaf ook nog kort zijn mening over het Nederlandse volk. “Nederlanders zijn fantastische mensen met lange tenen. Ze weten hoe ze kritiek moeten leveren, maar incasseren gaat soms wat minder.”

Maar ook: “Wij zullen niets dan fijne herinneringen overhouden aan onze tijd hier.”

Ruben Nicolai vervolgens: “Wat is het prototype van een Nederlands persoon? Is dat Eva Jinek of mister Basement? Mister Kelder.”

Pete: “Ha ha. Our friend over there. Nee, dan ga ik toch voor Eva.”

Eva: “I’m an American, so that’s not fair. That’s kind of cheating.”

Fragment

Pete Hoekstra bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen