‘Johan Derksen is marionet geworden van John de Mol’

Het is overduidelijk dat Johan Derksen een marionet is geworden van John de Mol nu hij in Veronica Inside zelfs pr-praatjes houdt over diens knikkershow. Dat stellen de mannen van RoddelPraat.

Jan Roos, Johan Derksen en Dennis Schouten © YouTube, SBS

Johan Derksen zorgde maandag voor onwennige televisie. De man die zichzelf altijd prijst als ‘geestelijk onafhankelijk’ zat zonder gêne de knikkershow van zijn baas John de Mol de hemel in te prijzen. Daar bovenop sprak Johan zijn volledige steun uit voor de beslissing van Talpa om Dennis Schouten te ontslaan vanwege zijn omgang met Jan Roos.

‘Niet verwacht van Johan’

Het is overduidelijk wat hier aan de hand is, zeggen Jan Roos en Dennis Schouten in de nieuwste aflevering van hun programma RoddelPraat. “Ik denk dat het heel simpel was. Talpa kreeg wel héél veel kritiek op het feit dat ik moest stoppen en toen is iemand die veel indruk maakt op het publiek even gebeld”, zegt Dennis.

Dennis heeft het dus over Johan. “Ze zeiden van: joh, zeg even dat die knikkershow op SBS 6 helemaal top was en zeg even dat Dennis niets kan en Jan Roos een klootzak is, want dan hebben we de publieke opinie weer mee. Het is heel simpel denken, maar ik had niet verwacht dat Johan zich daarvoor zou laten lenen.”

Talpa-corvee

Jan Roos: “Hij had gewoon een beetje corvee, maar ik kan niet echt boos op hem worden, weet je. Ik vind het ook wel een grappige man, alleen het was heel duidelijk dat hij het er opeens in gooide. Er was ook helemaal geen aanleiding om erover te beginnen. Dan roept hij dat en dan moet hij dat van ome John de Mol roepen. Dat ik een debiel ben en jij ook niks kan.”

Dennis: “Hij was ook degene die zei: ‘Ik ga nooit meer met Wilfred aan tafel zitten.’ Tótdat John de Mol belde en daar zat hij weer.”

Jan: “Het is heel simpel: wie betaalt bepaalt, en dat kun je ome Johan ook helemaal niet kwalijk nemen.”

Marionetje

Johan Derksen is een marionet van John de Mol geworden, aldus Jan. “Nee, hij is niet meer onafhankelijk, maar gewoon het marionetje van John de Mol. Maar ja, volgens mij krijgt hij zeven ton overgemaakt. Dan heb ik er ook weinig moeite mee om geen ruggengraat te hebben. Hij zet zichzelf wel voor l*l in één uitzending.”

Voelt Jan zich niet gekwetst nu Johan hem neerzet als iemand waar je niet mee geassocieerd wil worden? “Nou ja, goed, kijk. Ik vind het helemaal niet erg. Het is fantastische reclame natuurlijk. Wat wel heel opvallend is, is dat we een half jaar alleen maar van Johan Derksen gehoord hebben dat de vrijheid van meningsuiting onder druk staat.”

Akwasi

Een beetje hypocriet is het wel, vindt Jan. “Nou, zijn Akwasi-grapje moest allemaal maar kunnen en nu gaat hij ineens roepen dat wij ermee op moeten houden omdat het niet smaakvol is. Dat vind ik een beetje raar voor iemand die altijd roept dat de vrijheid van meningsuiting bovenaan staat. Laten we eerlijk zijn: hij had gewoon corvee.”

De nieuwste aflevering van RoddelPraat:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen