Onwennige televisie: Johan Derksen prijst knikkershow de hemel in

Je zou er bijna wat van gaan denken: Johan Derksen liet zich vrijdagavond in Veronica Inside lyrisch uit over Marble Mania, de nieuwe knikkershow van zijn baas John de Mol.

Johan Derksen © Veronica Inside

Johan Derksen was een van de 1,4 miljoen kijkers en heeft er ademloos naar gekeken. “Ik ging ervoor zetten en ik denk: het label Talpa triggert mij niet meteen. Ik ging ervoor zitten en dacht: het zal wel niks worden. Maar ik betrapte me erop dat ik een uur ademloos heb zitten kijken. Ik vond het een fantastisch programma.”

Johan: ‘Dit is een hit’

Wilfred Genee: “Dan schijn je dement te zijn volgens Angela de Jong.”

Johan: “Ik heb niets tegen Angela de Jong, maar ik heb de indruk dat ze én RTL én Talpa niet een warm plekje in haar hart heeft gegeven.”

Angela heeft geen gelijk, vindt Johan. “Ik vond het prachtig in beeld gebracht, een leuk programma. Het is onschuldig entertainment, maar dat maakt niet uit. Daar is SBS 6 ook voor. Het was heel vermakelijk om een uur naar te kijken. Ze hadden het hartstikke leuk gedaan. Het wordt echt een hit. Je zag het aan de kijkcijfers: alle nieuwsgierige mensen zijn blijven hangen.”

Luuk minder enthousiast

Johans reactie is een van de weinige positieve commentaren op Marble Mania. Eerder op de avond bekende Luuk Ikink in RTL Boulevard dat hij het maar tien minuten heeft volgehouden. “De reacties waren behoorlijk beroerd. Ik moet zeggen: ik heb zelf tien minuten gekeken…”

Eddy Zoëy daarop: “Echt? Heb je dat volgehouden?”

Luuk: “Ja, het was op een gegeven moment gewoon heel raar om drie volwassen mannen te zien knikkeren. Dat is een beetje gek.”

Werk aan de winkel

Volgens tv-kenner Rob Goossens is er werk aan de winkel. “Ik geloof wel heilig in het idee van knikkertelevisie. Het is een grandioos succes op YouTube en het kan op televisie echt werken, maar of dit programma het al is: dat denk ik niet. Ik vond met name die eerste tien minuten erg moeilijk om door te komen. Wat dat betreft: er moet nog een beetje aan gewerkt worden.”

Luuk: “Heel veel mensen hebben hier kritiek op, hè? Angela de Jong had ook een enorm felle column erover, maar ondertussen kijken er wel 1,4 miljoen mensen, dus er zit kennelijk ook wel wat in wat heel erg leuk is.”

Rob: “Het is een soort 24Kitchen, je weet dat het best wel saai is en toch kun je de hele dag 24Kitchen aan hebben. Dat kan knikkertelevisie worden. Ik hoop voor John de Mol dat het op de een of andere manier blijft hangen de komende week.”

‘Mislukt knikkerspelletje’

Buiten Johan Derksen om is het qua positieve reacties als zoeken naar een speld in een hooiberg. Ook Youp van ’t Hek deelt vandaag in zijn column een sneer uit naar het nieuwste format van John de Mol. Hij spreekt van een ‘mislukt knikkerspelletje’.

Johan over Marble Mania:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen