Bizarre dikkerdjesclausule John de Mol haalt De TV Kantine

Het deed vorig jaar opvallend weinig stof opwaaien: de onthulling van Patty Brard dat John de Mol een dikkerdjesclausule in haar contract had laten opnemen. Het kwam gisteren aan bod in De TV Kantine.

John en Linda de Mol © RTL

Er gebeuren soms dingen in de media die onevenredig veel aandacht krijgen, maar de dikkerdjesclausule van John de Mol hoort ontegenzeggelijk bij de onderwerpen die onevenredig weinig aandacht hebben gekregen. SBS 6-ster Patty Brard klapte vorig jaar in haar biografie behoorlijk uit de school over dit onderdeel in haar conceptcontract.

Dikkerdjesclausule

John de Mol liet in het contract met Patty Brard opnemen dat hij haar zou kunnen ontslaan als ze weer dik zou worden. Er werd in punt 3.3 van haar contract een specifiek gewicht genoemd. “Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen en anders wordt het contract ontbonden”, aldus de diva.

Patty was woest en weigerde het te ondertekenen. Uiteindelijk greep Erland Galjaard in; hij liet de concepttekst veranderen, maar het komt nog steeds op hetzelfde neer. “We hebben er ‘uitstraling’ van gemaakt. Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract.”

Heeft Gordon ook zo’n uitstralingsclausule in zijn contract staan? Patty denkt van niet. “En bij het zoontje van John vast ook niet”, bitcht ze in haar bio.

Smulpaap Linda

En bij de bourgondische zus van John, Linda de Mol, natuurlijk ook niet. Carlo Boszhard stak er gisteren de draak mee in zijn persiflagecomedy De TV Kantine. We zagen Carlo als John de Mol zitten tegenover een LCD-scherm met daarop Anouk, precies zoals ze tegenwoordig verschijnt in The Voice of Holland.

Even later verscheen een gierende Linda de Mol op dat LCD-scherm, een beetje de gemoedstoestand die de tv-koningin opwekte toen ze vorig jaar voor solidariteit pleitte nadat ze al haar flexwerkers op straat had gezet.

‘John’ tegen ‘Linda’: “Ook lekker overigens en fijn dat je nu in dit kader lekker slank bent. Dat staat ook in je contract, net als bij Patty Brard, puntje 3.3: als je te dik wordt, dan kan ik onmiddellijk het contract verbreken.”

‘Ik ben wel je zus, hè?’

Daar was ‘Linda’ niet van gecharmeerd. “Nou, John, ik ben wel je zusje hè?”

‘John’: “Nou, zeg maar zús hoor. Maar in dit kader zo is het allemaal prima, dan kan ik je omvang niet zien, dus vooruit: neem gerust een hapje.”

Daarop werd een gebakje voor ‘Linda’s’ LCD-scherm gezet. “Dat gaat niet hè?”, plaagde ‘John’.

TV Kantine

De tweede aflevering van De TV Kantine ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen