The Voice of Holland legt lat lager: Glennis Grace gevraagd als coach

RTL 4 lijkt af te stappen van de ambitie om alleen A-sterren toe te laten tot de jurystoelen van The Voice of Holland. De tv-zender heeft namelijk Glennis Grace benaderd om coach te worden.

Glennis Grace © Jinek

Anouk, Jan Smit, Lil’ Kleine, Waylon, Sanne Hans en Ilse DeLange. Ze zijn lang niet allemaal geliefd, maar deze bekende Voice-coaches hebben in elk geval één ding gemeen: ze zijn allen erg succesvol met eigen muziek. Glennis Grace kan prima zingen, maar Nederland kent haar toch vooral van haar Whitney Houston-imitatie.

Glennis in de running

Glennis zingt de liedjes van Whitney Houston hartstikke goed – ze deed het vorige week nog in De TV Kantine – maar het gaat natuurlijk echt te ver om haar tot één van de grootste voorbeelden uit de Nederlandse muziekindustrie te bombarderen. Aan één ordinaire B-ster, Ali B, heeft The Voice echt wel genoeg.

Kennelijk heeft Glennis bij RTL echter nog meer fans dan alleen Carlo Boszhard. “Ik was in de running, hè, dit jaar. Ha ha ha. Ja. Ze hadden me ervoor gevraagd of ik dat wilde doen. Ik zei: ‘Ja, natuurlijk.’ Dat lijkt me te gek om te doen, hoewel: als ik echt serieus die vraag had gehad, had ik er wel over moeten nadenken”, zegt ze in een interview op YouTube.

Waar zit die geveinsde twijfel dan in? “Omdat het héél veel tijd inneemt. Dan heb je bijna geen tijd meer om je eigen ding te kunnen doen”, zegt ze. “Er moet dan wel een goede compensatie zijn.”

‘Voice heeft al genoeg reuring’

Luuk Ikink reageerde gisteren in RTL Boulevard enigszins cynisch op de ontboezeming van Glennis, want is ze nou wel of niet gevraagd? “Ze hebben haar gepolst, zo zou je het kunnen zeggen”, gniffelde hij.

Advocate Clarice Stenger stipte vervolgens het ietwat ordinaire imago van de zangeres aan. Met ordinaire artiesten – Lil’ Kleine en Ali B – heeft The Voice niet al te goede ervaringen. “Ze hebben daar wel reuring genoeg toch of niet?”, merkte ze op.

RTL bevestigt interesse

RTL bevestigt dat Glennis benaderd is, maar dat er uiteindelijk is gekozen voor Jan Smit. “Het klopt dat Glennis gepolst is voor een rol als coach in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland, ieder seizoen polsen wij meerdere mensen uit het vak hiervoor.”

Wie weet krijgt Glennis volgend jaar nog een kans. Tenzij die Amerikaanse doorbraak waar ze al jaren over rept om de hoek komt kijken uiteraard. Oh, wacht. “Ik blijf Nederland altijd trouw!”, luidt natuurlijk haar lijfspreuk.

Fragment

Glennis over haar misgelopen Voice-deelname (vanaf 35:20):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen