Sander Schimmelpenninck vindt Henk Krol een geraniumterrorist

Sander Schimmelpenninck vindt het walgelijk dat Henk Krol thuis op zijn computer zit te struinen naar mensen die zich niet aan de nieuwe avondklok houden. Hij vindt de politicus een geraniumterrorist.

Sander Schimmelpenninck en Henk Krol © Op1

Henk Krol zat gisterenavond vlak na het ingaan van de corona-avondklok klaar om via webcamsites te struinen naar mensen die zich niet aan de regels houden. De relpoliticus vindt het laakbaar dat er mensen zijn die zich niet houden aan het verbod om na 21.00 uur de straat op te gaan.

Tegendraads

Het Tweede Kamerlid plaatste enkele stills van webcamstreams op Twitter en schreef daarbij: “In mijn straat in Eindhoven is het om 21.15 uur bijna beangstigend stil op straat. Maar als ik via de live webcam kijk naar de Dam in Amsterdam zie je dat enkele burgers daar iets tegendraadser zijn. Nog steeds fietsers, auto’s en wandelaars.”

Het leidt tot flink wat negatieve reacties, onder meer van een aantal BN’ers. “Ik vond je leuker toen je dode mensen feliciteerde”, schrijft Radio 538-sidekick Jelte van der Goot bijvoorbeeld. En Qmusic-ster Domien Verschuuren: “Er moeten (en mogen) ook gewoon mensen van/naar hun werk, Henk.”

Jeuk

Ook Sander Schimmelpenninck krijgt hier jeuk van. “Wat een vreselijk land: geraniumterroristen die op een of andere webcam gaan zitten loeren om te kijken of andere landgenoten honderd kilometer verderop ook achter de geraniums zitten.”

De Zelfspodcast-ster wordt hier gewoon onpasselijk van. “Zaterdag bij de Krolletjes: eerst de voetbal van de buurjongen lek steken, beetje klagen over de vakantie van de buurman, en dan lekker met bakkie chips naar de avondklokwebcam kijken.”

Disproportioneel

Sander vindt de coronamaatregelen sowieso veel en veel te ver gaan. “Het is een schande hoe we belangen van jonge mensen en kinderen consequent achterstellen. Het coronabeleid is niet proportioneel en redelijk meer, voor zover het dat ooit was: anciënniteit is geen solidariteit.”

De Volkskrant-columnist heeft zowel mede- als tegenstanders. “Mede doordat zoveel van die sneue jonge mensen zich al bijna een jaar niet weten te gedragen, is het zo uit de klauwen gelopen! In jouw stokpaardje Zweden ging het ook zo goed: relatief veel meer doden dan in Nederland”, zegt Ton bijvoorbeeld.

Twitter-post

De Twitter-post van avondklokagent Henk:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen