Youp van ’t Hek: ‘Arie Boomsma is een ontzettende nicht’

Youp van ’t Hek is nog steeds niet klaar met Arie Boomsma. De cabaretier vindt dat de tv-persoonlijkheid ‘een ontzettende nicht’ is. Dat laat hij dit weekend weten in Volkskrant Magazine.

Youp van 't Hek en Arie Boomsma Foto: Bob Bronshoff, RTL

Er is dit weekend veel verontwaardiging over het feit dat Youp van ’t Hek niet wil stoppen met het maken van ‘nichtengrappen‘, maar als Arie Boomsma het lijdend voorwerp is zal menigeen graag een oogje dichtknijpen. De fitnessgoeroe en tv-dominee blijft maar onder vuur liggen van de cabaretier.

‘Een ontzettende homo’

Sara Berkeljon, sterjournaliste van de Volkskrant, zaagt Youp tijdens hun interview behoorlijk door over zijn boomerachtige taalgebruik. “Ander voorbeeld. Je omschreef Arie Boomsma in het verleden als ‘een ontzettende homo’, die duidelijk nog in de kast zit”, legt ze hem bijvoorbeeld voor.

Youp daarop: “Dat denk ik namelijk, dat dat zo is.”

Belachelijk maken

Ongepast, vindt Sara het: “Al was het zo. Waarom is dat de manier om hem belachelijk te maken?”

Youp vervolgens: “Ik maak hem niet belachelijk, maar die man gaat met een camera naar ouders om te filmen hoe een kind uit de kast komt. Daar kijk ik met scepsis naar. Het is gewoon zelf een homo, man, zeg ik dan, als grap. Het gaat mij om hoe hij zich presenteert. Als een ontzettende nicht, vind ik, met zijn zalvende jezustoontje.”

We moeten dat allemaal niet te serieus nemen, vindt Youp. “Mag ik me daar niet vrolijk om maken? Jij maakt het veel zwaarder dan ik het bedoel, en dat is precies de botsing.”

‘Jezus, wat deugt-ie’

Eigenlijk ergert Youp zich al jaren een versuffing aan Arie. Net als veel kijkers vindt de cabaretier het toontje waarmee Arie de kijkers van bijvoorbeeld RTL Boulevard tegemoet treedt verschrikkelijk irritant. Zijn ergernis nam een sprongetje toen Arie deze zomer opriep tot een adverteerdersboycot van Veronica Inside.

Arie is volgens Youp het typisch voorbeeld van een ‘gutmensch’. “Arie deugt. Aan alle kanten deugt-ie. Jezus Christus wat deugt onze Arie. Hij is de opperbevelhebber van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon”, bitchte hij deze zomer in zijn column.

Het grote Volkskrant-interview met Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen