Manager OG3NE woest op RTL Boulevard, showrubriek buigt

Na hun gezellige optreden in de talkshow van Beau op vrijdagavond, kreeg OG3NE de ochtend erna een hoop drek over zich heen van RTL Boulevard. Hun manager was er niet blij mee en trok aan de bel bij de showrubriek.

OG3NE © Beau

OG3NE zong in de aflevering van Beau, net als onder meer Jaap Reesema, een liedje uit de Top 2000. In hun geval ging het om het beroemde Bohemian Rhapsody. De dames van OG3NE staan erom bekend dat ze heel erg mooi meerstemmig kunnen zingen en dat lieten ze dan ook horen in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Twitter

Als gevoelige BN’er moet je na afloop van een tv-uitzending eigenlijk nooit op Twitter kijken: naast positieve reacties, staan er immers ook altijd een heleboel negatieve reacties op. Sterren die social media ontwijken, kampen nu echter ook met een nieuwe plaag: reguliere media die hun berichtgeving baseren op de reacties op social media.

Sommige showbizzmedia pakken werkelijk iedere ochtend uit met voorspelbare artikelen over negatieve reacties op een tv-uitzending. Het lijkt wel of er een conceptartikel klaarstaat met de kop ‘Veel kritiek op ‘persoon X’ in ‘programma A’’, en dat die ’s ochtends alleen nog hoeft te worden ingevuld. Daaronder volgt dan een verzameling tweets.

‘Kritiek op OG3NE’

Ook OG3NE was de klos. RTL Boulevard kwam zaterdag met de kop ‘OG3NE-zusjes slaan plank mis met optreden talkshow Beau’. “De uitvoering van de zusjes verdient volgens kijkers op Twitter in ieder geval géén plek in de lijst der lijsten”, bitchte Boulevard in de inleiding.

En: “Ook OG3NE was present, maar die hadden volgens Twitter beter thuis kunnen blijven…”

RTL Boulevard baseerde zijn berichtgeving op een aantal negatieve tweets, maar als er tegenover die negatieve reacties ook een hoop positieve reacties staan, dan is de showrubriek natuurlijk behoorlijk sturend met zijn berichtgeving.

OG3NE boos

Benno de Leeuw, manager van OG3NE, sprak RTL Boulevard erop aan. “Waarom zo negatief? Iedereen mag een mening hebben, begrijp me goed, maar onjuistheden opsommen is je reinste sensatiejournalistiek. Koppen als ’OG3NE slaat de plank volledig mis’ slaan werkelijk nergens op”, vertelt hij, meldt De Telegraaf.

Het is een bewuste keuze van RTL Boulevard om de opinie een kant op te sturen, meent Benno. “De journalisten hadden ook mega-veel prachtige reacties erin kunnen zetten, die waren er namelijk VOLOP en in overvloed. Je kunt als kok ook niet naar alle monden koken maar benader de zaken nu eens positief.”

Boulevard buigt

RTL Boulevard buigt voor de kritiek van OG3NE. De showrubriek heeft het artikel inmiddels van de website verwijderd (hier in cache). “Waarvoor dank!”, zegt Benno. “Kost me wel weer mijn zaterdag.”

Hopelijk heeft Benno op deze zondag ook nog wat tijd over, want Shownieuws heeft eveneens een leuke kop in petto. ‘Veel kritiek op OG3NE-zusjes na optreden’, is te lezen op de showbizzsite.

Het optreden van OG3NE bij Beau kunt u bekijken op de RTL-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen