Wietze de Jager over Shownieuws-exit: ‘Ik vond het niet leuk’

Wietze de Jager is geruisloos vertrokken bij Shownieuws. Na tweeënhalf jaar presenteerde hij afgelopen lente de laatste aflevering. Waarom eigenlijk? Hij vond het niet leuk.

Wietze de Jager © Shownieuws

Na zijn breuk met Mattie Valk ging Wietze de Jager in 2017 aan de slag voor Shownieuws. Zijn hoofdredacteur was heel erg tevreden over de prestaties van Wietze, maar nu onthult hij dat hij er niet zo veel plezier in had. Nu houdt de radio-dj zich alleen maar bezig met zijn lunchprogramma op Radio 538.

‘Tv niet zo leuk’

Als Wietze op Radio Veronica wordt gevraagd waarom hij nooit meer te zien is in Shownieuws, zegt hij: “Nou, omdat ik een lunchprogramma presenteer op Radio 538 nu.”

Een gek excuus, want Shownieuws is te zien op de late avond. “Ja, dat weet ik. Nou, ik kan er wel eerlijk over zijn: ik ben gewoon echt een radiomaker.”

De sidekick van dienst: “Je vindt tv niet zo leuk?”

Wietze: “Nee, ik vind tv niet zo leuk nee. Wel als het in het verlengde ligt van wat ik doe, zoals bijvoorbeeld een muziekquiz. Dat vind ik heel gezellig.”

‘Shownieuws boeit me niet’

De sidekick: “Maar Shownieuws?”

Wietze: “Nee, daar ligt mijn interesse gewoon niet zo zeg maar. Mensen op de redactie zijn daar heel druk mee bezig, maar ik kan er niet de ambitie en motivatie voor geven zoals ik die geef bij de radio. Radio is veel leuker, ja.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen