Vanwege lockdown geen kerst in Dubai voor Nikkie Plessen: ‘Erg lastig’

Het lockdownleed van BN’ers is bijna niet te overzien. De hardwerkende Nikkie Plessen kan deze kerst niet tot rust komen in Dubai. “Dat vind ik wel echt lastig”, zegt ze in de Grazia.

Nikkie Plessen © RTL

Normaal gesproken viert mode-ontwerpster en RTL Boulevard-ster Nikkie Plessen de feestdagen altijd met een groep vrienden in Dubai, maar dat zit er nu even niet in vanwege de coronamaatregelen. Ze blijft daarom thuis in het ijskoude Nederland en dat vindt de mode-ontwerpster behoorlijk pittig. Ze wijst erop dat ze het hele jaar hard heeft gewerkt en toe is aan rust.

Niet naar Dubai

Waar Caroline Tensen voor het eerst in dertig jaar niet naar haar huis in Oostenrijk kan, ziet Nikkie dus haar traditionele Dubai-tripje aan haar neus voorbijgaan. “We blijven voor het eerst in lange tijd gewoon in Nederland. Het is bij ons traditie dat we met een grote groep vrienden naar Dubai gaan om daar de feestdagen te vieren, maar dat kan nu niet vanwege Covid.”

Vreselijk, vindt Nikkie. “Misschien dat we met Oud en Nieuw een hotel boeken met een aantal vrienden en het daar – ieder aan ons eigen tafeltje op anderhalve meter afstand – gezellig gaan hebben.” De actualiteit heeft haar nu ingehaald, want ook hotelrestaurants zijn nu gesloten vanwege de lockdown.

Enorme kerstboom

Het zal dit jaar een pittige kerst worden voor Nikkie, omdat alle tradities waar ze zo aan gewend is niet doorgaan. “Onze tradities zijn misschien anders, omdat we altijd naar Dubai gaan. Daar maken we elk jaar weer dezelfde foto voor de enorme kerstboom in de lobby van het hotel.”

Kerst in Dubai is gewoon top, vindt Nikkie. “We gaan ook met dezelfde grote groep vrienden uit eten met kerst én met Oud en Nieuw. En dan samen naar het vuurwerk kijken, een van de grootste ter wereld.”

‘Echt lastig’

Dit jaar kan ze alleen maar van die Dubaise kerst dromen. Zwaar, vindt Nikkie dat. “Dat Dubai niet doorgaat, vind ik echt wel lastig. Ik gebruik die trip altijd om even tot rust te komen en mezelf te resetten. Dat kan nu niet, en ik ken mezelf, dan ga ik thuis toch weer allerlei dingen lopen doen.”

Het is overigens wel gewoon mogelijk om naar Dubai te vliegen, maar het wordt afgeraden door onze overheid. Lil’ Kleine is momenteel wél in Dubai en hij lacht om de lockdown in Nederland.

Vanwege het risico op gedoe durft Nikkie hem niet achterna te gaan. “Ik vind dat ikzelf ergens toch een voorbeeldfunctie heb, en dan kies ik ervoor om te denken: we blijven gewoon thuis, dan komt er ook geen gedoe van.”

Het Grazia-interview met Nikkie Plessen kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen