Lil’ Kleine giert vanuit Dubai om lockdown in Nederland

Drie dagen nadat De Telegraaf riep terug te verlangen naar Lil’ Kleine in The Voice of Holland, spreekt de krant er nu schande van dat hij vanuit Dubai lacht om de lockdown in Nederland.

Lil' Kleine © William Rutten

Lil’ Kleine was in 2018 en 2019 coach in het op een na meest bekeken programma van RTL 4 (alleen The Masked Singer is succesvoller dan The Voice of Holland), maar lag niet helemaal lekker in de groep en bovendien deed hij het waardeloos. Hij is nu niet meer van de partij, maar dat vinden ze bij De Telegraaf toch een beetje jammer.

‘We willen ophef!’

De Telegraaf schreef vrijdag nog dat er dit seizoen zo weinig ophef is in The Voice of Holland. “Daarmee zijn de kijkers vorig seizoen zo verwend: iedere week was het afwachten wat Lil Kleine nu weer zou roepen, zichzelf elke aflevering ongeloofwaardiger makend. Muzikaal gezien een (kleine) ramp natuurlijk, maar naar de relletjes die hij met zich meebracht, verlangen we wel een beetje terug.”

Lil’ Kleine bedient De Telegraaf vandaag op zijn wenken, al is het wel buiten The Voice om. Hij veroorzaakt behoorlijk wat ophef met een filmpje in zijn stories op Instagram. De rapper is in Dubai en daar heeft hij vanmiddag een filmpje opgenomen waarop hij lacht om de lockdown in het koude en grijze Nederland.

Lil’ Kleine lacht om lockdown

De artiest hangt met een vriend bij het zwembad en giert het uit: “Vanavond zeven uur lockdown in Nederland, hè? Wat fijn dat wij in Dubai zitten hé! Ha ha!” Hij verwijst daarmee naar de toespraak die minister-president Mark Rutte vanavond houdt op televisie. Daarin zal hij een strenge lockdown aankondigen.

Schandelijk, vindt De Telegraaf. “Net als aan het begin van de coronacrisis heeft Lil’ Kleine ook nu weer zijn biezen gepakt en is hij naar Dubai vertrokken. Hij kwam destijds flink onder vuur te liggen, maar de rapper lijkt hier niet van te hebben geleerd.”

Ook Daniël Verlaan boos

Ook Daniël Verlaan, de sterjournalist van RTL Nieuws, is boos. “Lil Kleine lacht om de lockdown hier in Nederland, omdat hij in Dubai zit. Hoe ver van de realiteit ben je dan verwijderd? Wat voor een ontiegelijke droeftoeter ben je dan?”

Veel van zijn volgers zijn het met hem eens. “Uitstekend gebruik van het woord droeftoeter”, zegt techjournalist Floris Poort. En journalist Rutger Betlem: “Ik dacht: ‘sneue grafrat’, maar droeftoeter keur ik goed.”

Filmpje

Het filmpje:

https://twitter.com/danielverlaan/status/1338470953626562560

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen