Albert Verlinde denkt dat Youp gaat floppen op oudejaarsavond

Youp van ’t Hek gaat op oudejaarsavond flink door het ijs zakken met zijn conference op NPO 1. Hij kan niet spelen zonder een groot publiek. Dat heeft Albert Verlinde gezegd in Shownieuws.

Youp van 't Hek Beeld: BNNVARA

Er is nog steeds onzekerheid over hoe de oudejaarsconferences van Youp van ’t Hek op NPO 1 en Guido Weijers op RTL 4 precies gespeeld zullen worden, nu het land in een lockdown zit. Gaat dit helemaal mislopen? “Voor Youp mag ik het hopen langzamerhand na alle stomme uitspraken die hij doet over relnichten en weet ik veel wat allemaal.”

Youp niet opgewassen

Het gaat Youp niet lukken om te spelen zonder publiek, verwacht Albert. “Ik denk niet dat het een heerlijke oudejaarsavond wordt voor Youp, want ik denk niet dat hij opgewassen is tegen het feit dat het zonder publiek is. Dat is toch waar hij een stuk van zijn energie vandaan haalt.”

En Guido Weijers dan? “Ik denk dat Guido Weijers daar wat soepeler in is. Die is wat jonger en kan daar beter mee omgaan. Ik denk oprecht dat Youp verbaasd is, dat hij dacht dat hij de gemeente Amsterdam wel omver praatte. Dat lukte allemaal niet en uiteindelijk gaat alles dicht, dus die man zit er een beetje doorheen.”

Even tot Hier ipv Youp

Albert adviseert de NPO om Youp alsnog uit het uitzendschema te halen om hem te vervangen door Even Tot Hier. “Die mannen zijn geniaal met z’n tweeën op de zaterdagavond. Het is inventief, het is geestig, het is alles wat het kan zijn, het is coronaproof en snel. Iedereen zegt: laat hén die oudejaarsavond doen.”

Toch heeft Albert er een hard hoofd in. “Ik denk ook dat ze té professioneel zijn om te denken dat ze dit even uit hun mouw kunnen schudden. Als het niet lukt – kijk naar Martijn Koning – dan wordt het hen een jaar nagedragen.”

‘Youp kan het niet’

Het lijkt erop dat we gewoon Youp voorgeschoteld zullen krijgen op de laatste dag van het jaar. Mogelijk komt hij vanuit een tv-studio, zodat hij met wat publiek kan spelen. Maar, zo zegt Albert: “Ik denk dat hij dat niet kan. Dat klinkt nou raar, maar dat is niet zijn natuurlijke wereld, snap je? Het is echt een theaterman en dat is toch anders.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen