Tim Douwsma boos op media: ‘Ik ben géén virusgekkie!’

Tim Douwsma vindt het niet leuk dat hij door de media wordt weggezet als een soort virusgekkie. Je mag niets meer zeggen in dit land. Dat zegt hij in de podcast The Trueman Show.

Tim Douwsma © Op1

De 33-jarige Tim Douwsma, die net als de ietwat op hol geslagen en tevens coronakritische Ferry Doedens uit Drachten komt, was in september een van de gezichten van #ikdoenietmeermee. Met deze actie protesteerden een aantal BN’ers tegen de coronamaatregelen. Famke Louise vertelde erover bij Jinek, Tim Douwsma zat aan tafel bij Op1.

Impact

Tim is behoorlijk afgemaakt na zijn optreden bij Op1. “Ik sta volledig achter de standpunten die ik toen benoemd heb. Wat er toen qua impact gebeurd is, ook op mijn gezin en de mensen om me heen, is wel heftig. Ik vind het niet erg om uit te spreken wat ik ervan vind, maar ik voel wel het stukje strijd en de polarisatie daarin. Dat brengt ons niet verder.”

Inmiddels is Tim iets milder gestemd. “Ik ben heel lang discussies aangegaan met mensen die haaks staan op wat ik denk en op een gegeven moment liep ik alleen maar gefrustreerd rond door mijn huis. Toen zei mijn vriendin ook: ‘Tim, laat iedereen een soort in z’n waarde en het voor zichzelf uitzoeken.’ Dat gaf mij wel een stuk rust.”

Gekkie

Niet langer probeert Tim andere mensen ervan te overtuigen dat dit land compleet zou zijn doorgeslagen. “Ik dacht toen niet meer van: oh, ik ga vandaag weer de boel… Ik zal me altijd uitspreken, ook op Instagram en vragen blijven stellen maar ik weet ook dat mensen die het niet zo willen zien. Ook goed. Prima.”

De zanger wil echter niet worden neergezet als gekkie. “De polarisatie die gaande is en mensen in een hoek neerzetten omdat je kritisch bent en die je meteen afstempelen als gekkies… Daar heb ik heel erg moeite mee. Dat vind ik heel pittig.”

Framing

De media spelen volgens Tim een kwalijker rol. “Ik vind dat er vanuit de media veel te weinig kritische noten zijn en dat er alleen maar heel veel één geluid te horen is. Mensen met een ander geluid en die vragen stellen – en of ik dat nou ben of Doutzen Kroes of Katja Schuurman – worden meteen in een hoekje gezet. Van: kijk haar of hem eens even.”

“Je durft bijna niet meer, omdat je die framing van mensen ziet en wat er gebeurt als je je uitspreekt. Pfoe… Dat merk ik aan heel veel mensen die ik ook spreek en hetzelfde denken, maar zoiets hebben van: ik hou me maar stil.”

Podcast

De podcast The Trueman Show met Tim Douwsma als hoofdgast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen