Renze Klamer bedreigd na discussie met ex-man Fidan Ekiz

Renze Klamer is min of meer met de dood bedreigd na een discussie met Wierd Duk, de ex-man van zijn De Vooravond-collega Fidan Ekiz. Hij heeft deze anonieme Twitter-trol direct gerapporteerd.

Fidan Ekiz, Renze Klamer en Wierd Duk © Natalia van der Zalm / NPO

Fidan Ekiz en Wierd Duk gingen in 2017 uit elkaar na een huwelijk van vier jaar. Wierd riep dat hun huwelijk is stukgelopen omdat haar omgeving hem een rechtse klootzak vond, maar Fidan ontkende dat. Zij stelde dat Wierd soms meer aandacht besteedde aan Twitter-discussies dan aan haar. Samen hebben Fidan en Wierd één kindje.

Zwarte Piet

Wierd is sterjournalist bij De Telegraaf en staat bekend om zijn conservatieve mening. Zo is hij fel voorstander van het behoud van Zwarte Piet en ziet hij met lede ogen aan hoe het traditionele kinderfeest in opspraak is geraakt. Hij merkt dat het hele feest aan impact verloren heeft door de maatschappelijke discussie over Piet.

De journalist twitterde zaterdag, op de dag van Pakjesavond: “Dat je gaat inkopen en dat inderdaad die unieke sfeer van Sint en Piet nagenoeg volledig uit het straatbeeld is verdwenen. In enkele jaren is het leuke en liefste kinderfeest ter wereld door intimidatie en agressie de nek omgedraaid. Wat een treurnis.”

Renze oneens

Renze Klamer, de co-host van Wierds ex Fidan Ekiz, besloot daarop de discussie met hem aan te gaan. “Denk je echt dat al die kinderen vanavond een minder leuke avond hebben 🤔?”, vroeg hij hem.

Daarop reageerde Wierd: “Ik denk dat wij als samenleving een nationaal volksfeest kwijtraken onder druk van een intimiderende minderheid. En dat meer tradities zullen volgen. Het is niet alleen maar een kinderfeest.”

Renze: “Waaruit maak je op dat we het feest kwijtraken? Hartstikke hoge cijfers Sinterklaasjournaal, wordt nog door het hele land gevierd. Kan in de nieuwe vorm nog eeuwen mee. Heb mijn kind nog nooit iets horen vragen over roetvegen, ze wil gewoon cadeaus & pepernoten.”

‘Je mag alle signalen negeren’

Wierd vindt dat Renze het probleem niet inziet. Hij antwoordde: “Omdat het Sinterklaasfeest tussen nu en een jaar of 5, hoogstens 10, onder druk van actiegroepen – die steeds bredere eisen stellen – als volksfeest zal zijn verdwenen. Maar je mag alle signalen negeren natuurlijk.”

Vervolgens Renze weer: “Ik durf er wel een goede fles wijn op in te zetten dat deze onheilsprofetie niet uitkomt. Oké vooruit, en een zak pepernoten.”

Wierd: “Je onderschat wat er gaande is, maar je bent niet de enige.”

NOS-ster Jeroen Stomphorst vervolgens: “Ik doe mee met Renze. Behalve de Pieten is er helemaal niets veranderd. Je ziet de zaak wel heel somber in Wierd.”

Bedreigd

Achteraf is Renze Klamer verbaasd over de tsunami aan reacties die hij heeft gekregen naar aanleiding van zijn kleine Twitter-discussietje met Wierd. Hij laat die stroom aan reacties zien in een filmpje op Twitter, maar toont ook een bedreiging die hij heeft gekregen van een medestander van Wierd.

Deze anonieme medestander: “Steek maar over op een zebrapad als ik eraan kom. Kijken wat er gebeurd nazi.”

Deze trol is door Renze gerapporteerd, zo laat hij zien op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen