Open sollicitatie: Dieuwertje Blok wil Op1 presenteren

Dieuwertje Blok, de presentatrice van het Sinterklaasjournaal, wil graag een van de presentatoren worden van de succesvolle talkshow Op1 op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1.

Dieuwertje Blok © NPO Radio 1

Dieuwertje Blok was gisteren een uur lang te gast in het programma De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1 en daar sprak ze haar ambitie uit. “Waar ik onmiddellijk ja tegen zou zeggen? Tegen Podium Witteman. Onmiddellijk. Zo’n programma zou ik dolgraag willen doen. En Op1 had ik ook helemaal niet vervelend gevonden.”

Op1

Niemand had dit jaar zien aankomen dat Op1 net zo goed zou gaan scoren als de talkshow van Eva Jinek. Veel NPO-sterren keken aanvankelijk de kat uit de boom, maar nu het programma zo’n succes is, staat iedereen in de rij om de talkshow te presenteren. Ook Dieuwertje Blok doet nu een duit in het zakje met een open sollicitatie.

Dieuwertje ziet het wel zitten: “Als ik nu zie dat ook mensen van mijn generatie daar rustig kunnen presenteren, dan denk ik: nou… En dan met een jonger iemand ofzo, dat had me heel erg tof geleken. Maar ik zit niet echt vast bij een omroep, ik ben erg een zwerfkeitje en dan kom je al niet zo daarvoor in aanmerking. Dat soort dingen.”

Reisprogramma

Wat Dieuwertje nog meer leuk zou vinden? “Een reisprogramma ook. Ik heb voor ONS TV van de zomer een programma gemaakt in Denemarken en dat wordt in januari uitgezonden. Maar om deze tijd nou te roepen dat je een reisprogramma wil doen… Dat is niet echt coronaproof. Maar op dat soort dingen zou ik absoluut ja zeggen.”

“En als het niet wordt gevraagd? Dan ben ik ontzettend tevreden met al die verschillende dingen die ik nu doe. Ik heb het wel heel erg gevonden dat Landinwaards stopte. Zo’n programma over kunst en cultuur in de regio, dat zou ik graag doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen