Paul de Leeuw reageert op RTL-exit en Angela de Jong-sneer

Paul de Leeuw heeft gisteren aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens niet alleen gereageerd op zijn RTL-exit, maar ook op de nieuwste sneer van Angela de Jong.

Paul de Leeuw © Beau

Dit weekend is Paul de Leeuw te zien met zijn traditionele Sinterklaas-show bij RTL en dat zou zomaar eens de laatste kunnen zijn. “Ja, misschien wel. We zijn uit elkaar, maar niet uit elkaar voorgoed. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen, maar ik heb met heel veel plezier voor RTL gewerkt.”

Paul te veel NPO

De tv-ster heeft er naar eigen zelf voor gekozen om te vertrekken bij RTL. “Een halfjaar geleden was het een beetje zo: ik vond mijn programma’s wel leuk, maar ze werkten niet. Het had toch niet voldoende kijkers. Er waren analyses op los gelaten dat ik last had van het NPO-verleden en ik echt wel bij de NPO hoorde.”

Het aantal kansen bij RTL nam bovendien af, aldus Paul. “Ik kreeg veel kansen bij RTL, en ook kansen niet omdat er door corona andere keuzes werden gemaakt door de directie. En terecht, want Peter van der Vorst was net begonnen om een nieuwe lijn uit te zetten.”

Meer vrijheid

Nu heeft Paul gekozen voor meer vrijheid. “Ik sta ook onder contract bij een producent waar ik ontzettend blij mee ben en waar ik graag programma’s mee wil maken en in de zomer dacht ik: ik wil me weer vrij voelen om te zoeken wat de volgende stap zou kunnen zijn.”

Gastheer Beau van Erven Dorens: “Dat zou toch ook hier kunnen? Ik vind het ontzettend jammer. Ik denk: die is net binnen en nu gaat ‘ie alweer weg.”

Paul: “Nou, twee jaar was ik binnen en ik heb die twee jaar heel netjes afgemaakt, maar ik wilde de vrijheid weer voelen.”

Geen NPO-contract

Momenteel presenteert Paul de Leeuw samen met Astrid Joosten de vrijdageditie van Op1, onder de vlag van BNNVARA. Gaat hij daar weer onder contract? “Ik heb geen contract voor meerdere jaren. Daarbij is de publieke omroep ook niet gek, want die denken: ja, je bent weggegaan, dus zij hebben ook niet iets van: we bieden je weer een aantal jaar een contract aan.”

In het verleden liet Paul vaak weten dat hij graag bij een club wil horen. Die club ontbreekt nu. “Er is bij RTL een ander soort clubgevoel dan bij een publieke omroep. Ik heb lang gewerkt bij de VARA en daar is het ook allemaal veranderd, maar ik wilde me met name vrij voelen in wat de volgende stap wordt. Ik ben met een aantal omroepen praten en voel me heel goed. Ik ben best wel relaxed.”

Angela de Jong

Nu focust Paul zich vooral op Op1. Niet iedereen vindt hem daar op zijn plek, want laatst kreeg hij de onvermijdelijke Angela de Jong over zich heen. “Wie?”, grapte hij gisteren bij Beau. De gastheer daarop: “Ha ha ha. Cheers!”

Paul: “Angela de Jong heeft een goede pen, maar je moet het wel een aantal weken de kans geven. Daarbij: wat ze schrijft, dat lees je en het is een mening. Er zijn veel mensen over gevallen, maar er zijn ook veel mensen die het spannend vinden. Ik denk dat de combinatie tussen Astrid en mij heel leuk en goed is, en dat ie werkt, maar je moet ons wel even de kans geven.”

Het item van Paul de Leeuw bij Beau kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen