Angela de Jong maakt Astrid en Paul kapot: ‘Lichtvoetige nitwits’

Angela de Jong loopt helemaal rood aan als ze op vrijdagavond naar Op1 kijkt. Ze vindt het nieuwe duo Astrid Joosten en Paul de Leeuw namelijk ongelooflijk slecht. Dat roept ze in haar column in het AD.

Angela de Jong Beeld: NPO

De opiniediva van het AD is behoorlijk fanatiek als amateurviroloog en ze bijt zich dan ook helemaal vast in items die over het coronavirus gaan. Toen ze Astrid en Paul vrijdag zorgondernemer Erik-Jan Vlieger zag ondervragen, kookte ze van binnen over. Ze waren niet kritisch genoeg over zijn plan om de samenleving weer op te starten, vindt Angela.

60-min

Erik-Jan Vlieger kwam als een soort spuit elf met een plan voor een 60-min-maatschappij. We hebben daar al veel vaker over gehoord, bijvoorbeeld van Jort Kelder. Zo’n maatschappij houdt in dat je de jongeren van de ouderen scheidt, waardoor jongeren weer een normaal leven kunnen leiden.

Hij had overal oplossingen voor bedacht: in de trein kunnen jongeren en ouderen apart zitten, de supermarkten gaan op verschillende tijden open voor jongeren en ouderen en ga zo maar door. Flauwekul, vindt Angela. ‘Een kind snapt nog’ dat dat helemaal niet zo makkelijk is als het klinkt, aldus Angela.

Nitwits

Het viel Angela ongelooflijk tegen dat Astrid Joosten en Paul de Leeuw geen enkele kritische vraag aan hem stelden. “Je kunt een hoop van hen zeggen – dat de één een lekker kwisje kan presenteren bijvoorbeeld en de ander kampioen gekke bekken trekken is – maar een stevig interview hoort niet direct bij hun kerncompetenties”, bitcht ze.

Dan keihard: “Ik heb ook een plan. Laten we Jeroen Pauw als de sodemieter terughalen naar de late avond van NPO 1. En niet alleen op vrijdagavond. Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. En het is ook geen 2 voor 12 waarbij de kijker thuis gezellig meepuzzelt naar het goede antwoord”, schrijft ze in het AD.

Nieuw duo

Astrid Joosten en Paul de Leeuw begonnen twee vrijdagen geleden als het nieuwe vrijdagduo van Op1. Ze konden rekenen op veel lof van kijkers. Ze zijn tot en met december aangesteld. Wat er in het nieuwe jaar gebeurt, is volgens BNNVARA nog niet afgesproken met de NPO.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen