NPO had graag RTL-show The Masked Singer willen hebben

Als er één programma is van de commerciëlen die NPO’s tv-directeur Frans Klein graag had willen hebben, is het The Masked Singer wel. Dat zegt hij in een gesprek met NPO Radio 1.

The Masked Singer Beeld: Laura Oldenbroek

De tijd dat de NPO bulkte van het amusement om het amusement ligt nu al wel een tijdje achter ons. Ranking the Stars-achtig amusement bij de publieke omroep heeft jarenlang tot discussies geleid in Den Haag, dus dat zien we nauwelijks meer. Toch noemt Frans Klein juist een amusementsprogramma als hij gevraagd wordt op welke RTL- of SBS-titel hij het meest jaloers is.

Jaloers op Masked Singer

Frans Klein hoeft niet lang na te denken op de vraag welke commerciële titel hij het liefst zélf had gebracht. “Ja, The Masked Singer. Jammer dat de publieke omroep zo weinig amusement mag maken.”

Puur kijkcijfermatig gezien is het natuurlijk niet zo gek dat de concurrentie jaloers is op The Masked Singer. Het is momenteel veruit het meest bekeken programma van de commerciële televisie in Nederland. De finale brak vorige maand een veertien jaar oud kijkcijferrecord. Maar een taak van de NPO is dit natuurlijk niet.

Liever NPO dan RTL

Het is geen geheim dat Frans Klein na het vertrek van Erland Galjaard gesprekken heeft gevoerd met RTL om de nieuwe programmabaas te worden. Uiteindelijk besloot hij bij de publieke omroep te blijven. Hij verkiest de NPO boven RTL. “Omdat de NPO door de bank genomen meer inhoudelijk gedreven programma’s maakt.”

Als hoofd programmeur van de publieke omroep is Frans Klein misschien wel de machtigste man in de Nederlandse mediawereld. Wat vindt hij het leukst om te doen? “Het selecteren van de prachtigste en meest relevante programma’s van Nederland.”

Lubach

Eén van de programma’s waar hij het meest trots op is, is Zondag Met Lubach. Frans Klein werd vorige week gekroond tot Omroepman van het Jaar, maar die prijs had hij ook gegund aan Arjen Lubach. “Wat Arjen en zijn team wekelijks neerzetten en vooral de impact die dat heeft op Nederland… Het is een wonderlijke combinatie van humor, satire en een journalistieke aanpak.”

Baalt hij niet dat Zondag Met Lubach na de komende voorjaarsserie ophoudt te bestaan? “Nee, niet per se, omdat we toch ook wel nieuwe plannen met hem proberen te maken en kijken of we daarmee weer tot grote hoogtes stijgen. Als je net begint te praten, kun je daar weinig over zeggen.”

“Ik hoop echt dat hij terugkomt en ook zeker bij de publieke omroep.”

Het interview met Frans Klein kunt u terugluisteren via de website van De Perstribune op NPO Radio 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen