Jaap Reesema breekt door: media omarmen hem als zanger

Tien jaar na het winnen van de derde X Factor breekt Jaap Reesema eindelijk door als credible artist. Dankzij zijn nummer-1-hit in België, wordt hij nu ook door de Nederlandse media omarmd.

Jaap Reesema © RTL

Jaap Reesema raakte na zijn overwinning bij X Factor al snel in de vergetelheid en het afgelopen jaar stond hij vooral bekend als de man van Kim Kötter en de sidekick van Sander Schimmelpenninck. Nu lijkt Jaap uit hun schaduw te treden: na zijn succes in België, staat hij ook in ons land weer in de schijnwerpers als artiest.

Top 2000

Nadat Jaap vorige week al optrad in de NPO 1-kijkcijferhit Tijd voor MAX, was hij gisterenavond te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Hij mocht, net als onder meer OG3NE, een eigen versie van een Top 2000-kraker laten horen. Voor een publiek van 1,2 miljoen mensen zong hij Hotel California van The Eagles.

Zelf bestormt Jaap nu de hitlijsten met het duet dat hij opnam met de Vlaamse zangeres Pommelien Thijs: Nu Wij Niet Meer Praten. Beau vroeg Jaap of hij daar ook de Top 2000 mee gaat halen. “Hoe meer je het hoort, hoe meer mensen stemmen en dan zou het kunnen. Dan zou het wel helemaal achterin de lijst zijn, want daar bovenin zal ik niet komen. Maar wie weet op 1.999!”

X Factor-stempel

Jaap vindt het geweldig dat hij eindelijk serieus wordt genomen als zanger, vertelt hij in De Zelfspodcast, die hij samen met Sander Schimmelpenninck presenteert. “Je hebt heel erg een stempel, van: ‘Oh, dat is iemand van X Factor’, en dat is het dan. Het is tien jaar geleden! In België heb ik dat niet en in de rest van de wereld ook niet.”

Het imago van ‘iemand van X Factor’ heeft in eigen land erg tegen hem gewerkt, denkt Jaap achteraf gezien. “In Nederland is het zo dat als je niet hetzelfde jaar nog succes hebt, dat het zó boksen is, zo vechten tegen de bierkaai. Ik had het dus absoluut niet verwacht.”

Schone lei

Sander Schimmelpenninck: “België werkt in zekere zin bevrijdend, omdat je daar niet onder het juk van dat X Factor-stempel zit.”

Jaap: “Absoluut, je hebt daar een schone lei en hier in Nederland lijkt het nu alsof ik ook weer een beetje een schone lei hebt. Het wordt ook niet zo vaak meer aangehaald. Het is namelijk heel irritant als dat gebeurt.”

Optreden bij Beau

Het optreden dat Jaap gisteren gaf bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen