Jopie Parlevliet terug op RTL 4 na hit Tebbie Nou Op Je Muil?

Richard Groenendijk was in 2015 en 2016 twee seizoenen lang op de buis met zijn talkshow De Jopie Parlevliet Show. Zit er een tv-comeback in na de hit Tebbie Nou Op Je Muil?

De Jopie Parlevliet Show © RTL

Jopie Parlevliet is een typetje van Richard Groenendijk waarvoor de komediant in de huid van een volkse, Rotterdamse vrouw kruipt. De Jopie Parlevliet Show was een succes op RTL 4 met op het hoogtepunt – nota bene de finale het tweede seizoen – ruim 1,2 miljoen kijkers. Toch ging de stekker eruit: het kijkerspubliek was te oud.

Grote hit

Misschien wel meer dan ooit stond Jopie Parlevliet vorige maand in the picture, dankzij de geestige hit Tebbie Nou Op Je Muil, een carnavalskraker over het coronavirus. De videoclip is volledig viral gegaan en alleen al op YouTube haalde het filmpje meer dan 1 miljoen views.

Zit er nu misschien een comeback van De Jopie Parlevliet Show in op RTL 4? “Veel mensen hebben de afgelopen tijd gevraagd wanneer Jopie weer terug zou komen. Of een terugkeer op televisie erin zit weet ik niet. We hadden op het laatst 1,2 miljoen kijkers, maar bereikten niet de juiste doelgroep”, zegt Richard in tijdschrift Weekend.

Te grof

Er speelde echter ook nog iets anders mee, onthult Richard jaren na dato. Jopie Parlevliet zou te grof gebekt zijn voor een familiezender als RTL 4. “Ik kreeg vanuit de productie te horen dat Jopie niet te grof in de mond mocht zijn. Maar dat is wie Jopie is. Dus ze heeft nu haar eigen YouTube-kanaal, online wordt toch de toekomst.”

Wat was zijn favoriete aflevering? Die met Eva Jinek en Merel Westrik. “Toen kwam ik het meest los. Zij zaten in de één na laatste aflevering, ik dacht: dit is Jopie. Helaas was het meteen een van de laatste opnames.”

Fragment

Het bewuste fragment van De Jopie Parlevliet Show met Eva en Merel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen