Jan Dijkgraaf vindt podcast Angela de Jong ‘extreem slecht’

Jan Dijkgraaf vindt de podcast van Angela de Jong ‘extreem slecht’. Hij is fan van de columns van de AD-diva, maar daar kan ze het ook maar beter bij houden. Dat heeft hij gezegd in Miss Podcast.

Jan Dijkgraaf en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong en haar collega’s van het AD nemen eens in de zoveel tijd de AD Media Podcast op, waarin ze ditjes en datjes uit de media bespreken. Jan Dijkgraaf, de biograaf van Martien Meiland, werd door Miss Podcast-presentatrice Mischa Blok gevraagd om de podcast van Angela de Jong te recenseren. Daar werd hij niet blij van.

Uitstekende columns

Jan Dijkgraaf beluisterde de editie van 26 november, die vlak werd opgenomen nadat Thierry Baudet te gast was in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Daar ging een belangrijk deel van de podcastaflevering over. Tijdens de bespreking van dat tv-optreden vielen Angela de Jong en haar collega’s genadeloos door de mand, aldus Jan.

De afslachting van Angela’s podcast leidt Jan in met een compliment. “Laat ik in eerste instantie iets heel erg positiefs zeggen: ik ben groot fan van Angela de Jong, ondanks dat ze verleden jaar veel te veel met haar smoel op tv was. Echt irritant veel. Maar haar columns vind ik echt uitstekend.”

Extreem slecht

De columns van Angela passen heel erg bij de AD-kern, vindt Jan. “Ze passen heel erg bij zeg maar de oude doelgroep van het Algemeen Dagblad, dus een massakrant voor Rotterdam en omstreken, want dat is het van oorsprong. Dus daarover alleen maar positieve woorden, maar deze podcast was extreem slecht.”

Waarom vindt hij de podcast van Angela extreem slecht? “Ik wil dat ook wel uitleggen: het ging voor het grootste deel over Beau en Beau had Thierry Baudet in de uitzending, nadat de ellende was uitgebroken. Daar babbelen en babbelen en babbelen deze drie mensen van het AD maar over.”

Extreme afgang

Beau kreeg tijdens zijn interview met Thierry de veelbesproken en onthullende brief van zijn toenmalige Forum-collega Nicki Pouw-Verweij aangereikt door zijn redactie. “Daar had hij Baudet keihard mee kunnen confronteren, maar dat liet Beau helemaal gaan en dat hebben ze in de podcast van het AD niet eens benoemd, laat staan goed besproken.”

Ongekend voor een mediapodcast, vindt Jan. “Ze hadden oppervlakkig gekeken of niet gekeken en dan ben ik als luisteraar van zo’n podcast al weg. Ik vind het een extreme afgang eigenlijk. Ik verwijt het een mediapodcast dat ze dit aspect laten liggen. Eigenlijk hou ik dan op met luisteren, maar op jouw verzoek heb ik hem helemaal afgeluisterd.”

Podcast

De afslachting van de podcast van Angela de Jong door Jan Dijkgraaf kunt u onderstaand beluisteren. De afleveringen van de AD Media Podcast kunt u hier terugvinden.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen