Angela de Jong wil hoger bezoekersmaximum tijdens kerst

Angela de Jong wil dat de regering tijdens de kerstdagen een hoger bezoekersmaximum instelt. Nu mogen mensen vanwege corona nog drie mensen thuis ontvangen, maar dat vindt ze met kerst te weinig.

Angela de Jong © WNL

Het moeten er echt meer worden, heeft Angela vanochtend gezegd tijdens haar periodieke schnabbel bij Goedemorgen Nederland. Ze zat tegenover tv-viroloog Ab Osterhaus. “Gaat u zich keurig aan die maximaal drie mensen houden?”, vroeg ze. Hij: “Ja.” De presentatrice tegen Angela: “Jij niet dan?”

Burgerlijk ongehoorzaam

Angela gaf daarop aan dat ze burgerlijk ongehoorzaam begint te worden. “Ik hoop van harte dat ze een beetje coulant zijn en dat we er vier mogen, dat maakt het een stuk makkelijker in ons geval. Of zes. Ik sluit niet helemaal uit… De burgerlijke ongehoorzaamheid begint enigszins de kop op te steken, moet ik zeggen, met kerst.”

Je kunt het met kerst niet maken om zo strikt te blijven, vindt Angela. “We zijn onwijs netjes, we houden ons aan alles en hebben geen enkele verjaardag gevierd en niet meer dan twee gasten de hele tijd, maar met kerst zou ik het wel heel fijn vinden om met een heel klein groepje iets te kunnen vieren na dit jaar.”

Sentiment

Vreest Ab Osterhaus dat meer mensen zoals Angela denken? Hij: “Als Angela al zegt dat ze zich niet aan de regels gaat houden…”

Angela: “Dat zei ik niet, dat zei ik niet, maar ik betrapte me erop dat ik voor het eerst dacht: de burgerlijke ongehoorzaamheid gaat nu… Het is niet dat ik een feest met honderd mensen ga geven, maar…”

Ab: “Het sentiment is duidelijk. We willen allemaal weer terug naar tijden waar we gewoon bij elkaar konden zijn, maar er speelt toch een ander belang. Ik denk dat we het even moeten uitzingen en ons zo veel mogelijk aan de regels moeten houden.”

Maximum

Gaat Angela zich nou wel of niet aan het bezoekersmaximum houden? “Ik ben zo burgerlijk, ik ga me toch gewoon aan die max houden.”

Minister-president Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven morgen weer een persconferentie. Dan zal er meer duidelijk worden over de coronaregels tijdens de kerst.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen