Femke Halsema walgt net als Eva Jinek en Marieke Elsinga van Twitter

Femke Halsema begrijpt het helemaal dat andere BN’er-vrouwen als Eva Jinek en Marieke Elsinga geen zin meer hebben in Twitter. Zelf heeft ze zich daar al jaren geleden van ‘bevrijd’, zegt ze in Het Parool.

Femke Halsema © Gemeente Amsterdam

Steeds meer BN’ers laten zich negatief uit over het sociale medium Twitter. Eva Jinek zit al jaren niet meer op Twitter; ze riep onlangs dat ze haar tijd niet wil verspillen aan ‘idioten’ en dat je Twitter als journalist ook helemaal niet nodig hebt. Vandaag maakt ook Marieke Elsinga haar Twitter-exit bekend: “Zalig. Van Twitter af. Vind het er vaak ongezellig.”

Twexit

Ook Femke Halsema spreekt nu in een interview met Het Parool haar afschuw uit over Twitter. Volgens de Amsterdamse burgemeester is het sociale medium een bron van negativiteit. “Ik heb in de loop der jaren best een dikke huid gekregen. Ik heb mezelf zeven jaar geleden van Twitter bevrijd, dat scheelt een stuk.”

Je kunt onmogelijk negatieve Twitter-berichten over jezelf lezen en het je niet aantrekken, meent Femke. “Het commentaar op mij als persoon komt wel binnen. Ik ben ook maar een mens: als anderen laten weten wat ze van mij vinden, heeft dat natuurlijk effect.”

Focus

Een heel verstandig besluit van Femke Halsema, waar Bridget Maasland nog wat van kan leren. Haar collega Rick Brandsteder tipte Bridget dit weekend om te vertrekken van social media, maar volgens Bridget kan dat niet omdat ze het als bekende Nederlander nodig zou hebben voor haar werk.

Femke Halsema in Het Parool: “Ik probeer de filosofie van Barack Obama in m’n achterhoofd te houden, die bestaat uit één woord: focus. Al het andere is rumoer en afleiding.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen