De Slimste Mens: is Farid Azarkan de Emma Wortelboer-killer?

Het is bijna niet te geloven, maar het Songfestival-schreeuwmeisje Emma Wortelboer is na een week nog steeds in de race bij De Slimste Mens. Vanavond wordt ze uitgedaagd door Farid Azarkan.

Farid Azarkan, Eva Posthuma de Boer en Emma Wortelboer © KRO-NCRV

Farid Azarkan, de leider van DENK, gaat proberen om het de twee doorgestroomde kandidaten moeilijk te maken. Naast Emma Wortelboer gaat het om schrijfster Eva Posthuma de Boer, de vrouw van Jumbo-boegbeeld Frank Lammers. Lukt het Emma om de maximaal toegestane zeven afleveringen vol te maken of wordt ze nu dan eindelijk eens overtroffen door haar tegenstanders?

Emma scoort goed

Emma doet het momenteel verrassend goed in De Slimste Mens. Ze is de enige kandidaat die er al vijf afleveringen op heeft zitten. Alle andere kandidaten kwamen niet verder dan twee afleveringen. In totaal mag een BN’er maar zeven mee afleveringen meedoen aan het programma, op de finaleweek na.

Als ze de zeven afleveringen haalt, dan komt Emma terecht in een select gezelschap. Zo haalden vorig seizoen slechts drie sterren het afleveringenmaximum: Jeroen Grueter, Astrid Kersseboom en Jörgen Raymann. Met vier gewonnen afleveringen staat Emma nu al op gelijke hoogte met Astrid; Jeroen won er vijf, Jörgen slechts twee.

Farid fanatiek

Farid zal zijn best doen om het de twee dames moeilijk te maken. “Ja, ik ga wel ook voor de winst, maar ik realiseer me: het wordt een ongelooflijk lastige opgave. Maar ik heb vroeger heel veel Risk gespeeld, Triviant heb ik veel gespeeld. De Veroveraars van Katan heb ik heel veel gespeeld. Ik vind strategiespelletjes heel erg leuk”, zegt de politicus.

VVD-leider Klaas Dijkhoff heeft de show al eens gewonnen. “Kijk, Klaas is natuurlijk wereldberoemd geworden en is ook echt een heel slimme man, dus daar kijk ik ook wel een klein beetje tegenop. Het is natuurlijk een voorbeeld dat hij al gewonnen heeft. Ik moet de eerste ronde nog voorbij zien te komen.”

De Slimste Mens is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen