Evert Santegoeds: ‘Coronakritische Tim Douwsma is een dom blondje’

Evert Santegoeds vindt dat Tim Douwsma heel domme meningen verkondigt over de coronamaatregelen. Het is een ‘dom blondje’, sneerde de Privé-baas vrijdagavond in Shownieuws.

Tim Douwsma en Evert Santegoeds © Op1, Shownieuws

Tv-presentator en zanger Tim Douwsma (33) staat bekend als zéér coronakritisch. Hij was in september één van de #ikdoenietmeermee-BN’ers en vertelde daarover aan de talkshowtafel van Op1. Het leverde hem een hoop kritische reacties op; zelf sprak de entertainer zelfs van karaktermoord.

Vrijheidsberoving

Nog altijd kan Tim de discussie over de coronamaatregelen niet loslaten. Waar hij zich aanvankelijk vooral verzette tegen de lockdown, is hij nu kritisch over het vaccinatieprogramma. Hij vindt het schandelijk als men straks alleen nog maar met een vaccinatiebewijs naar bepaalde plekken zou mogen.

Het nieuws dat bijna driekwart van de Nederlanders zo’n vaccinatiebewijs een goed idee vindt, leidt tot grote ergernis bij Tim. “Schrikbarend deze vrijheidsberoving!”, roept hij op Instagram. Hij legt zijn volgers voor: “Ben jij voor of tegen een vaccinbewijs waarmee je wel ergens naar toe kan?” 63 procent is net als Tim tegen.

Dom blondje

Privé-baas Evert Santegoeds vindt Tim een van de domste BN’ers. “Dit is zo’n domme tekst weer van het domme blondje Tim Douwsma. Vrijheidsberovering?! Waar heb je het over man?! Dat zijn inderdaad weer die associaties waar jij het over hebt. Dan beginnen ze weer over de Tweede Wereldoorlog. Belachelijk.”

Je kunt zo’n vaccinatiebewijs helemaal niet vergelijken met een Jodenster, vindt Evert. “De consequenties destijds waren nog wel wat anders dan nu. Als je nu een injectie kan krijgen en je krijgt dan geen corona, dan zou ik het doen.”

Frikandel

Presentatrice Dyantha Brooks: “Maar goed, Evert, er zijn mensen die zijn bang. Die hebben zoiets van: het is allemaal snel gemaakt, ik weet niet wat ik in mijn lichaam krijg.”

Evert: “Nee, maar dat weten ze ook niet als ze een frikandel vreten.”

Fragment

Het Shownieuws-item over artiesten die een vaccinatiebewijs wél zien zitten:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen