Bram Moszkowicz steunt Femke Halsema: ‘Niet buigen voor Youp’

Bram Moszkowicz vindt het heel verstandig van Femke Halsema dat ze Youp van ’t Hek geen uitzondering geeft op de publieksgrootte voor zijn oudejaarsconference op NPO 1. Dat heeft hij gezegd in het programma Shownieuws op SBS 6.

Bram Moszkowicz en Femke Halsema © Shownieuws, Op1

Youp van ’t Hek zorgde vorige maand voor opschudding door openlijk te twijfelen aan de tv-uitzending van zijn conference, nu er vanwege corona maar maximaal 30 mensen in de theaters mogen zitten. Hij gaf vorige week bij Beau aan de tv-uitzending tóch te gaan maken, maar wel te hopen op een ontheffing voor het bezoekersmaximum.

Geen ontheffing

Die ontheffing krijgt Youp van ’t Hek niet. “Het barst van de toneelgezelschappen, cabaretiers, muziekgezelschappen in de stad die allemaal hetzelfde verlangen hebben. Als ik begin een uitzondering te maken, dan staan terecht alle andere instellingen, alle andere cabaretiers, alle andere toneelgezelschappen bij mij voor de deur. En ook Youp van ’t Hek zal begrijpen dat dat niet kan”, heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gezegd op AT5.

Eigenlijk boft Youp nog, vindt Famke. “Gelukkig heeft Youp van ’t Hek nog het grote voordeel dat hij zijn show ook op televisie kan laten zien en daarmee een groot publiek kan bereiken. Dat heeft hij voor op een heleboel andere cabaretiers, op heel veel andere toneelgezelschappen.”

Bram begrijpt Femke

Bram Moszkowicz begrijpt de beslissing van Femke Halsema heel erg goed, zei hij vrijdagavond in Shownieuws. “Als je het al zou toestaan bij Youp van ’t Hek, dan krijg je natuurlijk het probleem – en daar heeft de overheid mee te maken – dat de volgende grapjas of weet ik wat zich aandient, die zegt: ‘Ik ga ook even een kerk vullen.’ Dan is het hek van de dam.”

En Privé-baas Evert Santegoeds: “Eerst zei hij dat hij dan de conference niet zou doen, maar ik denk dat we heel goede hoop kunnen hebben dat die op 31 december op de een of andere manier gewoon door zal gaan.”

Youp: “Met Flappie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen